22 απλοί τρόποι για να γίνετε πιο υγιείς με ελάχιστη προσπάθεια

Το να είσαι υγιής είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να γίνετε υγιείς με ελάχιστη προσπάθεια.

Αυτά περιλαμβάνουν να πίνετε ένα ποτήρι νερό με κάθε γεύμα, να τρώτε λιπαρά ψάρια, να έχετε ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου και να επιλέξετε πιο αληθινά τρόφιμα.

Επιπλέον, τα ψώνια με γεμάτο στομάχι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της λαχτάρας για τα σούπερ μάρκετ και στην πρόληψη των παρορμητικών αγορών, ενώ η προσεκτική κατανάλωση μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Η προσθήκη λίγων μόνο από αυτές τις στρατηγικές στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο υγιεινό και πιο χαρούμενο τρόπο ζωής.

Εδώ είναι 22 απλοί τρόποι για να γίνετε πιο υγιείς με ελάχιστη προσπάθεια. 

1. Γεμίστε το μισό από το πιάτο σας με μη αμυλούχα λαχανικά όπως σπανάκι, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καρότα, μπρόκολο, κουνουπίδι.  

2. Φάτε από μικρότερο πιάτο και μπολ

3. Ανταλλάξτε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες  (λευκό αλεύρι, λευκό ψωμί, λευκό ρύζι) με ολόκληρους, μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες (αλεύρι ολικής αλέσεως και καστανό ρύζι) 

4. Προσθέστε μερικά φρούτα στην πρωινή σας βρώμη

5. Να τρώτε συχνά λιπαρά ψάρια

6. Αν και τα ολόκληρα τρόφιμα είναι προτιμότερα, τα συμπληρώματα μπορεί να είναι χρήσιμα εάν αγωνίζεστε να φάτε αρκετά θρεπτικά συστατικά μόνο από τη διατροφή. Δύο εξαιρετικά συμπληρώματα είναι το ιχθυέλαιο και οι διαλυτές φυτικές ίνες, όπως η γλυκομαννάνη.

7. Πιείτε πράσινο τσάι

8. Πιείτε τον καφέ σας χωρίς ζάχαρη

9. Αποφύγετε τα αναψυκτικά με ζάχαρη

10. Να έχετε πάντα κοντά σας τα υγιεινά σνακ

11. Πίνετε ένα ποτήρι νερό με κάθε γεύμα

12. Φτιάξτε μια λίστα  πριν ψωνίσετε. Μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε πιο υγιεινές αποφάσεις  και να αποτρέψετε τις παρορμητικές αγορές.

13. Ψωνίστε με γεμάτο στομάχι γιατί μπορεί να σας κάνουν πιο πιθανό να κάνετε παρορμητικές αγορές. 

14. Επιλέξτε αληθινά τρόφιμα όπως μήλα, μπανάκες, σπανάκι, καστανό ρύζι, ολόκληρα αυτά και μη επεξεργασμένα κρέατα.

15. Εξασκηθείτε στην προσεκτική διατροφή: είναι ένα ισχυρό εργαλείο που σας βοηθά να τρώτε πιο υγιεινά. Σας βοηθά να προσέχετε τι, γιατί και πόσο γρήγορα τρώτε.

16. Φάτε Καθισμένοι: Το να κάθεστε ενώ τρώτε μπορεί να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε καλύτερα τα σήματα πείνας και να τρώτε λιγότερο συνολικά φαγητό.

17. Πηγαίνετε μια βόλτα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων σας: η  τακτική άσκηση είναι σημαντική για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

18. Πάρτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ

19. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε όρθιο γραφείο: Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κάθονται για περισσότερη ώρα έχουν υψηλότερο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

20. Αποσυνδέστε από την τεχνολογία μια ώρα πριν τον ύπνο.

21. Κοιμηθείτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ

22. Δοκιμάστε τον τακτικό διαλογισμό

υγιεινη ζωηκαλή διατροφήσυνήθειες υγιεινής ζωής