3 βιταμίνες που βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος

Ένα ισχυρό, υγιές ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξαιρετικά σημαντικό για να αισθάνεστε καλύτερα. Όταν αυτό δεν δουλεύει το πιο πιθανό είναι  να κρυώσετε.

Αν θέλετε να ενισχύσετε το  ανοσοποιητικό σας σύστημα λίγο παραπάνω, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να αναρωτηθείτε.  Πρέπει να παίρνω συμπληρώματα βιταμινών; Ποιες βιταμίνες  να πάρω; Βοηθούν πραγματικά;

Τι είναι οι βιταμίνες και γιατί τις χρειαζόμαστε;

Οι βιταμίνες είναι θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας σε μικρές ποσότητες για να λειτουργήσει σωστά και να παραμείνει σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν 13 απαραίτητες βιταμίνες: A, C, D, E, K και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β7, Β9 και Β12). Συμμετέχουν σε εκατοντάδες διαφορετικές διαδικασίες στο σώμα. Από το να βοηθήσουμε να μετατραπεί η τροφή σε ενέργεια μέχρι να διατηρήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα – αν δεν χορταίνουμε, είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουμε.

Η κατανάλωση μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής είναι  ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε – μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Υπάρχουν ορισμένες ομάδες ανθρώπων, ωστόσο, που μπορεί να ωφεληθούν από τη λήψη ενός επιπλέον συμπληρώματος διατροφής με βιταμίνες.

Μπορούν τα συμπληρώματα να βοηθήσουν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού μου συστήματος;

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι ένα υπέροχο πράγμα, που αποτελείται από μια ισχυρή ομάδα κυττάρων, ιστών και οργάνων. Οι βιταμίνες και το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι μια τέλεια συνεργασία που συνεργάζονται για να σας κρατήσουν σε λειτουργία.

Θέλετε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ; Τότε θα πρέπει να εντάξετε στην ζωή σας τις βιταμίνες  A, C και D, οι οποίες συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Βιταμίνη Α

Πρώτη στη λίστα, η βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στη διατήρηση της υγείας των κυττάρων που καλύπτουν το εσωτερικό και το εξωτερικό του σώματός σας. Φανταστείτε αυτά τα κύτταρα ως στρατιώτες του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας στο πεδίο της μάχης ενάντια στα βακτήρια και τους ιούς που μπορεί να σας αρρωστήσουν.

Πολλά πολύχρωμα πράσινα, κόκκινα και κίτρινα φρούτα και λαχανικά είναι γεμάτα με βιταμίνη Α, όπως τα βερίκοκα, οι γλυκοπατάτες, οι πιπεριές και τα καρότα. Το τυρί, τα αυγά, το γιαούρτι και τα λιπαρά ψάρια είναι επίσης εξαιρετικές πηγές.

Βιταμίνη C

Απαραίτητο για να είμαστε στα καλύτερά μας, είναι να λαμβάνουμε βιταμίνη C από τις τροφές που τρώμε καθημερινά, επειδή το σώμα μας δεν την αποθηκεύει. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και των οστών μας και επίσης βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Τα καλά νέα είναι ότι η βιταμίνη C βρίσκεται σε πολλά διαφορετικά τρόφιμα όπως τα πορτοκάλια, το μπρόκολο, οι φράουλες, οι πατάτες και οι κόκκινες και πράσινες πιπεριές.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη του ήλιου, όπως είναι συχνά γνωστή, βοηθά στη διατήρηση της υγείας των οστών, των δοντιών και των μυών μας. Είναι επίσης εξαιρετική  για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος.Κατά τους θερμότερους μήνες, συνήθως λαμβάνουμε το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης D από το φως του ήλιου. Εκτός κι αν πετάτε μακριά κάπου ζεστά το φθινόπωρο και το χειμώνα, ο ήλιος δεν είναι αρκετά δυνατός ώστε το σώμα σας να παράγει βιταμίνη D. Γι’ αυτό τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, ενήλικες και παιδιά άνω των πέντε ετών Συνιστάται να παίρνετε ένα ημερήσιο συμπλήρωμα 10 μικρογραμμαρίων (μg). Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδά σας ανοδικά – καθώς είναι δύσκολο να λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη D μόνο από τα τρόφιμα.

Μικρές ποσότητες βιταμίνης D μπορούν να βρεθούν στα λιπαρά ψάρια, το κόκκινο κρέας, τους κρόκους αυγών και τα μανιτάρια.

 

βιταμίνη Dβιταμίνη Αβιταμινεςβιταμινη Cανοσοποιητικό σύστημαfront-stories