3+1 τρόποι για να φτιάξουμε ένα λειτουργικό γραφείο στο σπίτι

Πλέον οι περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες. Είτε όμως έχουμε «εγκαταστήσει» το γραφείο στο υπνοδωμάτιο, στην κουζίνα, στο σαλόνι ή στην τραπεζαρία, μπορούμε με μερικούς απλούς τρόπους να δημιουργήσουμε ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας.

  1. Αποφασίζουμε ποιος είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για εμάς

Μπορεί να προτιμούμε να εργαζόμαστε από την κουζίνα, από το σαλόνι ή ακόμη και από το μπαλκόνι μας! Δεν έχει καμία σημασία, αρκεί να είμαστε άνετα και να μην μας παραπέμπει ο χώρος στην συνήθη του δραστηριότητα, για παράδειγμα δουλεύοντας στο κρεβάτι, ενδεχομένως να αναζητήσουμε την άνεση του για ύπνο μετά από λίγο. Φροντίζουμε να εγκατασταθούμε λοιπόν σε έναν χώρο άνετο, λειτουργικό, στον οποίο μπορούμε να νιώθουμε παραγωγικοί.

  1. Οργανώνουμε τον χώρο

Τεράστιο βήμα είναι η σωστή οργάνωση του χώρου,  στον οποίο θα εργαστούμε για το επόμενο διάστημα. Τοποθετούμε κοντά μας μόνο τα απαραίτητα για την δουλειά μας, όπως το laptop, την ατζέντα μας, τις σημειώσεις και οτιδήποτε άλλο είναι βασικό εργαλείο. Απομακρύνουμε όλα εκείνα τα πράγματα που δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στο νέο μας «γραφείο». Για παράδειγμα, αν εργαζόμαστε από την κουζίνα μας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουμε δίπλα μας ένα μπολ με φρούτα! Απομακρύνουμε επίσης, όλα εκείνα τα αντικείμενα που μπορούν να μας αποσπάσουν την προσοχή!

  1. Ομορφαίνουμε τον χώρο

Ειδικοί από όλο τον κόσμο, επισημαίνουν την σημασία του να έχουμε έναν όμορφα φτιαγμένο χώρο εργασίας, καθώς βοηθά στην παραγωγικότητα μας. Γιατί αυτό να μην ισχύει και στο γραφείο του σπιτιού μας; Τοποθετούμε γύρω μας φυτά εσωτερικού χώρου, όπως ο φίκος ή η λεβάντα, που έχουν σπουδαίες ιδιότητες, και θεωρείται πως αυξάνουν την ευεξία. Επίσης μπορούμε να τοποθετήσουμε αγαπημένες μας φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο μας αρέσει, δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας! Επιπλέον σημαντικό είναι, να βρισκόμαστε σε χώρο ευήλιο, λαμβάνοντας όλες τις θετικές επιδράσεις που έχει το ηλιακό φως.

  1. Ακούμε μουσική

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι για ορισμένους ανθρώπους κατά την διάρκεια της εργασίας τους. Μπορούμε να συντονιστούμε στον αγαπημένο μας ραδιοφωνικό σταθμό ή να ακούσουμε κλασική μουσική, που είναι γνωστή για τις θετικές επιδράσεις της στην εγκεφαλική λειτουργία.

 

Τέλος, παρότι πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα εξόδου, στο πλαίσιο προστασίας της υγείας μας, προσπαθούμε να εργαζόμαστε με μέτρο και να μην παρασυρθούμε σε απεριόριστες ώρες πάνω από τον υπολογιστή μας, αξιοποιώντας τον υπόλοιπο χρόνο της ημέρας, με άλλους τρόπους, όπως άσκηση, ανάγνωση ενός βιβλίου, ζωγραφική, επιτραπέζια παιχνίδια αν μένουμε με παρέα και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα μας αρέσει!

 

σπίτιδουλειά γραφείουΚοροναϊόςΜένουμε Σπίτιδουλεια απο το σπιτι