5 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν αντιμετωπίζετε συγκρούσεις

Αντιμετωπίζετε συγχνά συγκρούσεις; Βγαίνετε εκτός εαυτού; Εχετε δίκιο αλλά δεν βρίσκετε άκρη; Εχετε σκεφθεί οτι μπορείτε να φταίτε και εσείς; Το να γνωρίζετε τι δεν πρέπει να κάνετε μπορεί μερικές φορές να είναι εξίσου ωφέλιμο με το να ακολουθείτε μια λίστα με τις υποχρεώσεις.

Δείτε ορισμένα κοινά λάθη που κάνουμε όταν αντιμετωπίζουμε συγκρούσεις και προσπαθείστε να τα αποφύγετε:

  1. Να τα βάλετε κάτω από το χαλί:Μπορεί να είναι πιο εύκολο να παρακάμψετε το επιχείρημα εντελώς, αλλά αυτό μπορεί να αποτύχει μακροπρόθεσμα. Είναι πολύ καλύτερο να το βάλετε στο τραπέζι και να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά.
  2. Έχοντας μια νοοτροπία «εγώ εναντίον σου»:Ο κοινός στόχος είναι να επιλύσετε τη σύγκρουση και να αισθανθείτε ότι ακούγονται. Προσεγγίζοντας ένα επιχείρημα ως «εμείς εναντίον του προβλήματος», θα φτάσετε στη γραμμή του τερματισμού πιο γρήγορα.
  3. Το να προσπαθείς να έχεις «δίκιο» ή «να πάρεις τον δρόμο σου»: Το άλλο άτομο μπορεί να μην βλέπει ποτέ τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο όπως εσύ και η προσπάθεια να επαναδιατυπώσει πλήρως την άποψή του μπορεί να αποδειχθεί μάταιη. Ψάξτε για συμβιβασμό ή συμφωνήστε να διαφωνήσετε.
  4. Επίθεση στον χαρακτήρα τους: Η επίθεση σε κάποιον θα γίνει μπούμερανγκ. Θυμηθείτε να ακολουθήσετε μια προσέγγιση «εμείς εναντίον του προβλήματος».
  5. Ξεχνάτε να ακούσετε: Το να λέτε το κομμάτι σας είναι σημαντικό, αλλά και τα δύο μέρη αξίζουν να ακουστούν. Ακούστε όταν λένε την άποψή τους, το αναγνωρίζουν και προσπαθήστε να το καταλάβετε και μετά ζητήστε τους να κάνουν το ίδιο για εσάς.