5 σπιτικές θεραπείες για τη θεραπεία των πρησμένων ποδιών

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία πτυχή της ζωής μας που να μην έχει αγγίξει η πανδημία του COVID-19. Έχει επηρεάσει τη συναισθηματική και σωματική μας ευεξία. Ένας από τους πολλούς κινδύνους για την υγεία του lockdown που προκαλείται από τον COVID είναι ο καθιστικός τρόπος ζωής που, με τη σειρά του, συνοδεύεται από το δικό του σύνολο σωματικών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης βάρους και του πόνου στο σώμα μεταξύ άλλων. Η έλλειψη σωματικής κίνησης και οι πολλές ώρες καθίσματος λόγω εργασίας από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε πρήξιμο στα πόδια.

Ωστόσο, εάν ο ένοχος πίσω από τα πρησμένα πόδια σας είναι κάποια υποκείμενη κατάσταση υγείας, τότε χρειάζεται άμεση ιατρική φροντίδα. Γι’αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα.

Τι προκαλεί πρησμένα πόδια;

Ο ιατρικός όρος είναι οίδημα. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι πίσω από το οίδημα στα πόδια σας. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει πολλές υποκείμενες παθήσεις υγείας, όπως προβλήματα με τα νεφρά, τραυματισμούς, λοίμωξη, φλεγμονή των αρθρώσεων, ούτω καθεξής και ούτω καθεξής. Ωστόσο, η κατακράτηση υγρών λόγω πολλών ωρών καθίσματος θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε πρήξιμο των ποδιών.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα πρησμένα πόδια με φυσικό τρόπο

Εάν ο ένοχος πίσω από τα πρησμένα πόδια σας είναι κάποια υποκείμενη κατάσταση υγείας, τότε χρειάζεται άμεση ιατρική φροντίδα. Ωστόσο, εάν αποκλειστούν ασθένειες και ο λόγος πίσω από την πάθηση μπορεί να αναγνωριστεί ως η καθιστική ζωή, τότε μερικές απλές θεραπείες στο σπίτι μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν. Δοκιμάστε τα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι καταβάλλετε συνειδητές προσπάθειες για να κινηθείτε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

–> Καταφύγετε στο αλάτι

Μια πρέζα αλάτι μπορεί να κάνει θαύματα στα πόδια σας και να τα ανακουφίσει από τον πόνο και το πρήξιμο. Μουλιάστε τα πόδια σας σε έναν κουβά με χλιαρό νερό και προσθέστε λίγο αλάτι. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του θα καταπραΰνουν τα πόδια σας. Ωστόσο, αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού γιατί θα αυξήσει το πρήξιμο. Κάνετε αυτό δύο φορές την ημέρα μέχρι να υποχωρήσει το πρήξιμο.

–> Προσθέστε αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ σε νερό μπάνιου

Το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τον πόνο και το πρήξιμο καθώς περιέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση του οιδήματος. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ στο νερό του μπάνιου σας και απλά χαλαρώστε. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε σε έναν κουβά με χλιαρό νερό και να μουλιάζετε τα πόδια σας.

–> Σηκώστε τα πόδια σας ψηλά

Εάν θέλετε να μειώσετε το πρήξιμο των ποδιών, δοκιμάστε να σηκώνετε τα πόδια σας αρκετές φορές την ημέρα. Όταν κοιμάστε ή κάθεστε, στηρίξτε τα πόδια σας σε ένα μαξιλάρι ή ένα μαξιλάρι. Ακόμη και το να ξαπλώνετε στο πάτωμα με τα πόδια σας σηκωμένα και πιεσμένα στον τοίχο μπορεί να σας βοηθήσει. Αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος μεταξύ των ποδιών σας και της καρδιάς. Κάνετε αυτό πολλές φορές την ημέρα.

πρησμένα πόδια