6 εντυπωσιακά οφέλη που έχουν τα ροδάκινα

Τα ροδάκινα ανήκουν στα κατεξοχήν φρούτα του καλοκαιριού. Μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ή να προστεθούν σε γλυκά και άλλες συνταγές. Τα ροδάκινα περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά και μπορούν να προσφέρουν αρκετά οφέλη για την υγεία, σε σχέση με την πέψη, την υγεία του δέρματος και την ανακούφιση από αλλεργικά συμπτώματα.

Δείτε μερικά από τα οφέλη που θα σας πείσουν να τα εντάξετε στην διατροφή σας:

Είναι ιδιαίτερα θρεπτικά

Τα ροδάκινα είναι γεμάτα βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Ένα μεσαίου μεγέθους ροδάκινο περιέχει κατά προσέγγιση:
•       58 θερμίδες
•       1 γρ. Πρωτεϊνης
•       2 γρ. Φυτικών ινών
•       Βιταμίνη C
•       Βιταμίνη Α
•       Βιταμίνη Ε
•       Μαγνήσιο
•       Βιταμίνη Κ
•       Νιασίνη

Διαθέτουν επίσης καλές ποσότητες φωσφόρου, σιδήρου και ορισμένων βιταμινών του συμπλέγματος Β. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από λοιμώξεις και την οξείδωση που έρχεται με τον χρόνο.

Μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη πέψη

Τα ροδάκινα μπορούν να συμβάλλουν στην βελτίωση της πέψης. Ένα μεσαίου μεγέθους φρούτο, περιλαμβάνει περίπου 2 γρ. φυτικών ινών, που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού.

Καλύτερη υγεία της καρδιάς

Τα ροδάκινα περιέχουν συστατικά, που μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση των παραγόντων κινδύνου για καρδιακή νόσο, όπως η υπέρταση. Ωστόσο περισσότερες μελέτες χρειάζεται να πραγματοποιηθούν για τα συγκεκριμένα οφέλη.

Λαμπερό και υγιές δέρμα

Τα ροδάκινα μπορούν να διατηρήσουν το δέρμα υγιές και ενυδατωμένο, προστατεύοντας το από τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.  Ωστόσο περισσότερες μελέτες χρειάζεται να πραγματοποιηθούν για τα συγκεκριμένα οφέλη.

Πρόληψη κάποιων μορφών καρκίνου

Ορισμένα συστατικά που εντοπίζονται στα ροδάκινο, μπορούν να προσφέρουν κάποια μορφή προστασίας έναντι ορισμένων μορφών καρκίνου, μέσω του περιορισμού του σχηματισμού και της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων. Ωστόσο, περαιτέρω έρευνα απαιτείται.

Ανακούφιση από συμπτώματα αλλεργίας

Τα ροδάκινα μπορούν να συμβάλλουν στην μειωμένη ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε διάφορα αλλεργιογόνα, συμπεριλαμβανομένων και των συμπτωμάτων της αλλεργίας.

ροδάκιναυγιεινή διατροφή