6 λόγοι για τους οποίους οι σχέσεις γίνονται βαρετές

Οι πρώτες μέρες της σχέσης σας με τον σύντροφό σας ήταν πιθανότατα γεμάτες με συναισθήματα ενθουσιασμού και έντονη επιθυμία να περάσετε χρόνο ο ένας με τον άλλον. Ωστόσο, η ένταση αυτών των αρχικών συναισθημάτων συχνά εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου. Αντί για ισχυρό πάθος, η σχέση σας αναπτύσσει μια αυξημένη αίσθηση εγγύτητας, εμπιστοσύνης και οικειότητας.

Το γεγονός είναι ότι ενώ η παθιασμένη αγάπη είναι υπέροχη, είναι απολύτως φυσιολογικό αυτά τα συναισθήματα να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου. Η έρευνα δείχνει ότι αυτά τα πρώτα στάδια της παθιασμένης αγάπης αρχίζουν να μειώνονται κατά περίπου 12 έως 18 μήνες μετά την έναρξη μιας ρομαντικής σχέσης.

Η πλήξη στις σχέσεις μπορεί επίσης να προκληθεί από  παράγοντες όπως:
  1. Έχετε διαφορετικά ενδιαφέροντα: Η σχέση σας μπορεί να κουραστεί εάν δεν έχετε βασική συμβατότητα. Εάν δεν μοιράζεστε τους ίδιους στόχους και ενδιαφέροντα, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε κοινό έδαφος για να σας κρατήσει συνδεδεμένους ο ένας με τον άλλον.
  2. Δεν έχετε βαθιές ή ουσιαστικές συζητήσεις: Η επικοινωνία είναι κρίσιμη για μια υγιή σχέση . Εάν δεν μιλάτε σοβαρά για τους στόχους, τα συναισθήματα, τις απόψεις σας και άλλα θέματα, μπορεί να ανακαλύψετε τι αρχίζετε να χωρίζετε με τον καιρό.
  3. Έχετε εγκαταλείψει τους δικούς σας στόχους για να παραμείνετε στη σχέση: Εάν έχετε εγκαταλείψει τα δικά σας ενδιαφέροντα, ελπίδες ή όνειρα προς όφελος κάποιου άλλου, είναι θέμα χρόνου να αρχίσετε να κουράζεστε να καταπιέζετε τα δικά σας θέλει και χρειάζεται.
  4. Δεν έχετε τα δικά σας ενδιαφέροντα και χόμπι : Πρέπει επίσης να εστιάσετε στο να έχετε τα δικά σας χόμπι εκτός της σχέσης σας. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ενθουσιασμένοι για τη ζωή σας γενικά, αλλά θα σας δώσει επίσης κάτι για το οποίο μπορείτε να μιλήσετε και να μοιραστείτε με τον σύντροφό σας.
  5. Σταματάτε να καταβάλλετε προσπάθεια στη σχέση σας : Το να διατηρείτε μια σχέση ενδιαφέρουσα σημαίνει ότι πρέπει να δείξετε ο ένας στον άλλο ενδιαφέρον, προσοχή και στοργή. Το να αγνοείτε τα συναισθήματα, να μην περνάτε χρόνο μαζί και να παραμελείτε ο ένας τις ανάγκες του άλλου είναι βέβαιο ότι συνεισφέρουν σε συναισθήματα πλήξης.
  6. Δεν προσπαθείτε να καταπολεμήσετε την πλήξη : Όταν αρχίσετε να νιώθετε πλήξη, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα για να προσθέσετε ξανά ενθουσιασμό στη σχέση σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την εύρεση νέων πραγμάτων για να κάνετε μαζί ή ακόμα και να κάνετε άλλες αλλαγές στη ζωή σας που θα αντιμετωπίσουν τα υποκείμενα συναισθήματα δυσαρέσκειας.
προσωπικές σχέσεις