6+1 σπιτικές θεραπείες για γερά νύχια!

Σύμφωνα με έρευνα, τα νύχια είναι τόσο ισχυρά όσο οι οπλές του αλόγου. Ωστόσο, συνεχίζουν να σπάνε! Το σπάσιμο των νυχιών είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα και μπορεί να προκληθεί από ξηρότητα, υπερβολική υγρασία, υπερβολική χρήση βερνικιού και πολλούς άλλους παράγοντες. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές απλές φυσικές θεραπείες, που μπορούν να εφαρμοστούν στο σπίτι, εύκολα και ανέξοδα!

Μερικές από αυτές είναι:

  • Αγγούρι

Εάν πάσχετε από εύθραυστα νύχια, μπορείτε να αντιμετωπίσετε φυσικά το πρόβλημα, εφαρμόζοντας αγγούρι. Δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες A, E, B1, B2, B3 και C, αλλά περιέχει επίσης ασβέστιο και σίδηρο. Απλά βυθίστε τα νύχια σας σε εκχύλισμα χυμού αγγουριού για 5 λεπτά.

  • Έλαιο τσαγιού 

Γνωστό για τις εκπληκτικές αντιμυκητιακές του ιδιότητες, το έλαιο τσαγιού βοηθά επίσης να διατηρήσει τα νύχια υγιή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αιθέριο έλαιο εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα μυκητίασης των νυχιών εφαρμόζοντας το με μπατονέτες.

  • Λεμόνι και μαγειρική σόδα  

Για φυσική λεύκανση των νυχιών στο σπίτι, τρίψτε τα με λεμόνι ή εφαρμόστε το με βαμβάκι και αφήστε το για 10 λεπτά. Για βαθύτερο καθαρισμό, αναμίξτε το χυμό λεμονιού με μαγειρική σόδα για να σχηματίσετε μια λεπτή στρώση πάστας και τρίψτε τα νύχια σας χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα.

  • Τροφές με βιοτίνη

Για γρηγορότερη ανάπτυξη γερών νυχιών, είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιοτίνη, έναν τύπο βιταμίνης Β. Σύμφωνα με μια μελέτη, η βιοτίνη είναι ικανή να δυναμώνει τα νύχια σε λίγες μόνο εβδομάδες. Ορισμένα τρόφιμα που περιέχουν αυτή τη βιταμίνη είναι οι ξηροί καρποί, το κουνουπίδι, τα μαγειρεμένα αυγά, οι μπανάνες και τα μανιτάρια.

  • Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Μεταξύ άλλων μπορεί να θρέψει και να ενυδατώσει τα νύχια και τις παρανυχίδες. Πάρτε μερικές σταγόνες λάδι καρύδας και κάντε μασάζ με τα νύχια σας μέχρι να απορροφηθεί.

  • Μηλόξυδο

Για τη θεραπεία των μολυσμένων νυχιών, βυθίστε τα σε ένα διάλυμα από ίσα μέρη νερού και μηλόξυδου. Κρατήστε τα νύχια σας στο διάλυμα για περίπου 30 λεπτά. Για μια πιο γρήγορη θεραπεία, μπορείτε να εφαρμόσετε μηλόξυδο στα μολυσμένα νύχια με μπατονέτες.

  • Σκόρδο

Οι σκελίδες του σκόρδου έχουν σημαντικές αντιμυκητιακές ιδιότητες και ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση των μυκήτων των νυχιών. Τρίψτε μερικές σκελίδες σκόρδου και φτιάξτε μια πάστα. Στη συνέχεια εφαρμόστε την στην μολυσμένη περιοχή.

Τα αδύναμα νύχια θα μπορούσαν επίσης να αποτελούν ένδειξη υποκείμενης κατάστασης της υγείας. Εάν δεν είστε σίγουροι για την αιτία του προβλήματος, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν δοκιμάσετε αυτές τις φυσικές θεραπείες.

Πηγή: Brightside

Δείτε επίσης:

Πώς τα Ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να σας κάνουν καλύτερους αθλητές;

3+1 αλλεργιογόνα που κρύβονται στο σπίτι

 

σπιτικες θεραπειεςνύχια