7 ισχυρά οφέλη για την υγεία που προσφέρει το πλιγούρι βρώμης

Τον τελευταίο καιρό, τα εξωτικά δημητριακά  έχουν τραβήξει την προσοχή μας. Αλλά ας μην ξεχνάμε το πλιγούρι βρώμης, το εύκολο στην προφορά του πρωινού που είναι εξίσου θρεπτικό.Η βρώμη είναι ακόμα εξαιρετικά δημοφιλής επειδή είναι ευέλικτη, φθηνή, γεμάτη θρεπτικά συστατικά. Δείτε σε τι βοηθά:

  1. Βοηθά στον έλεγχο του βάρους: Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American College of Nutrition διαπίστωσε ότι η βρώμη βοηθά στην αποφυγή της πείνας. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη παρουσίασαν μεγαλύτερες περιόδους πληρότητας σε σύγκριση με ένα πρωινό με έτοιμα προς κατανάλωση δημητριακά με τις ίδιες θερμίδες.
  2. Είναι καλό για το έντερο σας: Η βρώμη μπορεί να λειτουργήσει ως προβιοτικά, τα οποία βοηθούν στην τροφοδοσία της ανάπτυξης χρήσιμων βακτηρίων στο έντερο μας. Αυτά τα υγιή βακτήρια μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προώθηση της γαστρεντερικής υγείας, ειδικά σε άτομα με διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος.
  3. Το πλιγούρι βρώμης σας κρατά σε κίνηση: Οι διαλυτές φυτικές ίνες στη βρώμη δημιουργούν ένα τζελ όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, το οποίο βοηθά στην προστασία από τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια. Για να βοηθήσετε στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα , αυξήστε αργά την πρόσληψη φυτικών ινών, ώστε να αποφύγετε το φούσκωμα, τα αέρια και τη διάρροια.
  4. Ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα: Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στη βρώμη βοηθά στην επιβράδυνση του ρυθμού απορρόφησης των υδατανθράκων στο αίμα. Αυτό είναι καλό καινούργιο για τα άτομα με διαβήτη , καθώς αυτή η τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες δεν θα προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες.
  5. Επιβραδύνει τη γήρανση: Οι πολυφαινόλες στη βρώμη είναι αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης προστατεύοντας τα κύτταρα από βλάβες.
  6. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης:  Η προσθήκη των δημητριακών ολικής αλέσεως ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής είναι μόνο ένας τρόπος με τον οποίο τα τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, κάτι που είναι σημαντικό επειδή η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικά.
  7. Το πλιγούρι βρώμης μειώνει τη χοληστερόληΜελέτες έχουν δείξει ότι η βρώμη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL χοληστερόλης (το κακό είδος) και μπορεί επίσης να ενισχύσει τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης (το καλό, προστατευτικό είδος).
υγιεινή διατροφήβρώμη