7 συμβουλές για την πρόληψη των ημικρανιών που προκαλούνται από το στρες

Υποφέρετε συχνά από ημικρανίες; 

Το άγχος μπορεί να είναι ένας βασικός λόγος για αυτούς. Oι ειδικοί προτείνουν τι μπορείτε να κάνετε για την πρόληψη των ημικρανιών που προκαλούνται από το στρες

Ο γρήγορος τρόπος ζωής και ο αυξημένος χρόνος οθόνης σε αυτήν την ψηφιακή εποχή σημαίνουν ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από ημικρανίες.

Οι ημικρανίες είναι μια κοινή πάθηση κατά την οποία οι άνθρωποι εμφανίζουν έντονους πονοκεφάλους με παλλόμενο πόνο στο μπροστινό και στο πλάι του κεφαλιού.

Οι άνθρωποι βιώνουν επίσης ευαισθησία στο φως και τον ήχο κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ημικρανίας και μερικές φορές υποφέρουν επίσης από ναυτία και έμετο.

Αυτοί οι πονοκέφαλοι μπορεί να είναι μέτριας ή σοβαρής φύσης και προκαλούνται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του στρες, με τις χειρότερες εξάρσεις να εξουθενώνουν εντελώς τους πάσχοντες.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να αποτρέψουν ή τουλάχιστον να ανακουφίσουν τις ημικρανίες στρες:  

1> Ξεκουραστείτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο

Η ανάπαυση σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και η χρήση κρύας ή ζεστής κομπρέσας μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της ημικρανίας. Κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να ανακουφίσετε τυχόν μυϊκή ένταση χαλαρώνοντας την πλάτη, το λαιμό και τους ώμους σας. Είναι καλύτερο να κινείστε όσο το δυνατόν λιγότερο κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης για να αποφύγετε να ασκήσετε περισσότερο άγχος στον εαυτό σας.

2> Χρησιμοποιείστε ζεστές ή κρύες κομπρέσες  

Τόσο το κρύο όσο και η ζέστη μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο και την ένταση των μυών που συνοδεύουν τις ημικρανίες.  Δοκιμάστε να κάνετε ένα ζεστό ντους και κάντε μασάζ στην κεφαλή του ντους κοντά στις  περιοχές του κεφαλιού και του λαιμού σας που πονάνε, για να απαλύνετε τα συμπτώματα.  

3> Δοκιμάστε τεχνικές βελονισμού 

Οι τεχνικές βελονισμού είναι ένα είδος στοχευμένου μασάζ που είναι γνωστό ότι ανακουφίζει αρκετά γρήγορα τον πόνο από τις ημικρανίες στρες.  Τοποθετήστε τους αντίχειρές σας κοντά στη βάση του κρανίου σας, στις κοιλότητες και στις δύο πλευρές όπου το κεφάλι σας συναντά τον λαιμό σας. Πιέστε προς τα μέσα και ελαφρώς προς τα πάνω με τους αντίχειρές σας μέχρι να νιώσετε απαλή πίεση.

Ενώ πιέζετε, μετακινήστε τους αντίχειρές σας σε μικρούς κύκλους για περίπου δύο ή τρία λεπτά. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλύνετε τον πονοκέφαλό σας.

4> Δώστε προσοχή στην κατανάλωση καφείνης

Η καφεΐνη μπορεί και να βοηθήσει στην ημικρανία του στρες – βοηθώντας τα φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου να λειτουργήσουν καλύτερα και γρηγορότερα – αλλά μπορεί επίσης να τα πυροδοτήσει. Επομένως, η χρήση καφεΐνης για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της ημικρανίας εξαρτάται από το πώς αντιδράτε σε αυτήν. Εάν διαπιστώσετε ότι η καφεΐνη επιδεινώνει την ημικρανία σας αντί να τη μειώνει, καλύτερα να μείνετε μακριά της.

5> Δοκιμάστε ένα μασάζ

Το μασάζ βοηθά στο ξεσφίξιμο των μυών σας και είναι ιδιαίτερα καλό για τις ημικρανίες στρες ή έντασης.  Ζητήστε από κάποιον να σας κάνει απαλό μασάζ στο κεφάλι, το λαιμό και τους ώμους σας καθώς και να τρίψει απαλά το επώδυνο σημείο στο κεφάλι σας με τα δάχτυλά σας με κυκλικές κινήσεις για αρκετά δευτερόλεπτα.

6> Κάντε ασκήσεις για τον λαιμό και τον αυχένα

Οι ασκήσεις αυχένα είναι χρήσιμες για την ανακούφιση των ημικρανιών με στρες, οι οποίες προκαλούνται από το να κρατάτε το κεφάλι σας σε μια θέση για πολύ καιρό.

Για να κάνετε αυτές τις ασκήσεις αυχένα, τοποθετήστε την παλάμη σας στο μέτωπό σας και χρησιμοποιώντας τους μύες του λαιμού σας, πιέστε ελαφρά το μέτωπό σας πάνω στην παλάμη σας.

Φροντίστε να κρατάτε το κεφάλι σας όρθιο και το χέρι και το χέρι σας ακίνητα για αντίσταση, αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε την ένταση γύρω από τους κροτάφους και το μπροστινό μέρος του κεφαλιού σας.

7> Αγοράστε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή

Εάν οι ημικρανίες δυσκολεύουν την καθημερινότητά σας, είναι καλύτερο να δοκιμάσετε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή για να διορθώσετε το πρόβλημα. Τα φάρμακα για την ανακούφιση της ημικρανίας είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για τη θεραπεία της αιτίας καθώς και των συμπτωμάτων της ημικρανίας.

στρεςημικρανία