8 ιδέες για να ταρακουνήσετε την κοινωνική σας ζωή

Η ρουτίνα σας φαίνεται βαρετή;  έχετε την επιθυμία να ταρακουνήσετε την κοινωνική σας ζωή με νέες δραστηριότητες ή φίλους; Υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτόν τον στόχο: Η κοινωνική δραστηριότητα και οι σχέσεις είναι εξίσου σημαντικές για την καλή υγεία με το να μην καπνίζετε ή να διατηρείτε ένα υγιές βάρος.
Ακολουθούν 8 τρόποι για να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να βγείτε στην κοινωνική σκηνή:
  1. Απολαύστε τα υγιή οφέλη του να ανήκετε σε μια ομάδα ή κοινότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς τείνουν να έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το άγχος και χαμηλότερο κίνδυνο ψυχικής ασθένειας και συχνά αναρρώνουν πιο γρήγορα από ασθένεια ή τραυματισμό. Βρείτε μια ομάδα που συνεδριάζει τακτικά για να μιλήσει για πράγματα που σας ενδιαφέρουν, όπως μια λέσχη βιβλίου, μια ομάδα περιπάτου ή μια οργάνωση παροχής υπηρεσιών.
  2. Πριν πάτε στην πρώτη σας συγκέντρωση, κάντε την έρευνά σας. Μάθετε για την εκδήλωση, την τοποθεσία, τη γειτονιά ή το κοινό, ώστε να είστε έτοιμοι να ασχοληθείτε. Εμφανιστείτε στην ώρα σας, ώστε να μπορείτε να συναντήσετε ανθρώπους ένας προς έναν αντί να προσπαθήσετε να σπάσετε σε κουβάρια που σχηματίζονται αργότερα.
  3. Είναι δελεαστικό να σύρετε τον καλύτερό σας φίλο σε μια νέα ομάδα, ώστε να αποφύγετε τις άβολες κουβέντες με άλλους. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο είναι να μιλάτε με πολλά νέα άτομα λίγο τη φορά. Δείχνει ότι αισθάνεστε άνετα με διαφορετικούς ανθρώπους, κάτι που, με τη σειρά του, ελκύει άλλους.
  4. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν χρειάζεται να είσαι λαμπρός, ξεκαρδιστικός, κοσμικός ή όμορφος για να πετύχεις κοινωνικά. Κρατήστε τον εαυτό σας σε τέτοια πρότυπα και είναι σίγουρο ότι θα μείνετε στη θέση του. Φτάνει να είσαι καλός, ευγενικός και ανοιχτός. Στους περισσότερους από εμάς αρέσει να συναντάμε κάποιον που ενδιαφέρεται πραγματικά για εμάς.
  5. Ο εθελοντισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να είσαι κοινωνικός. Βρείτε μια αιτία που είναι κοντά στην καρδιά σας και φέρνει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Θα συναντήσετε ανθρώπους που μοιράζονται τα πάθη και τα ενδιαφέροντά σας. Επιπλέον, το πρόγραμμα εθελοντισμού σας μπορεί να σας συγκεντρώνει σε τακτική βάση, έτσι θα έχετε την ευκαιρία να γνωριστείτε και να διευρύνετε τον κύκλο των φίλων σας.
  6. Όλοι αυτοί οι φίλοι στο Facebook που έχετε; Φροντίστε να προσκαλέσετε έναν τον μήνα για να συναντηθούν μαζί σας ή, αν είναι μακριά, να έχουν μια τηλεφωνική κλήση ή μια συνομιλία μέσω βίντεο. Κάντε τους διαδικτυακούς σας φίλους λιγότερο εικονικούς και περισσότερο πραγματικούς.
  7. Αν σκοπεύετε να συναντηθείτε με νέους ή παλιούς φίλους, κάντε ένα σταθερό ραντεβού. Βάλτε το στο ημερολόγιο έτσι ώστε να συμβεί πραγματικά (αντί, “Γεια, πρέπει να μαζευτούμε κάποια στιγμή…” που συμβαίνει σπάνια). Ονομάστε έναν τόπο και χρόνο. Πάρτε όλες τις εικασίες για όλους, έτσι ώστε να είναι μόνο να φτάσετε εκεί, όχι να κανονίσετε την εφοδιαστική.
  8. Αποφύγετε τα ποτά καθώς ακονίζετε τις κοινωνικές σας δεξιότητες. Το αλκοόλ επιβραδύνει τον εγκέφαλό σας , ώστε να μην σκέφτεστε τόσο γρήγορα ή τόσο καθαρά. Επίσης, όταν πίνετε για να είστε κοινωνικοί, μπορεί να αρχίσετε να πιστεύετε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να είστε διασκεδαστικοί και ενδιαφέροντες.
εθελοντισμόςφίλοιΚοινωνική Επιτυχία