9 τρόποι με τους οποίους τα λαχανάκια Βρυξελλών ωφελούν την υγεία σας

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι μέλος της οικογένειας λαχανικών Brassicaceae και σχετίζονται στενά με το λάχανο, το κουνουπίδι και τα χόρτα μουστάρδας.

Αυτά τα σταυρανθή λαχανικά μοιάζουν με μίνι λάχανα και συνήθως κόβονται, καθαρίζονται και μαγειρεύονται για να φτιάξουν ένα θρεπτικό συνοδευτικό ή κύριο πιάτο.Τα λαχανάκια Βρυξελλών διαθέτουν υψηλά επίπεδα πολλών θρεπτικών συστατικών και έχουν συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία.

Δείτε 9 τρόπους με τους οποίους τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορούν να ωφελήσουν την υγεία σας:

1. Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι χαμηλά σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε φυτικές ίνες, ειδικά σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ και βιταμίνη C.

2. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά η εντυπωσιακή τους αντιοξειδωτική περιεκτικότητα ξεχωρίζει.

3. Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές για την υγεία σας και η συμπερίληψη μιας καλής ποσότητας από αυτές στη διατροφή σας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Η κατανάλωση λαχανικών Βρυξελλών μαζί με άλλες καλές πηγές φυτικών ινών – όπως άλλα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως – μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τις ανάγκες σας σε φυτικές ίνες.

Όταν επιλέγετε λαχανάκια Βρυξελλών, προσπαθήστε να αποφύγετε αυτά που είναι μαλακά ή κιτρινίζουν. Αντίθετα, επιλέξτε λαχανάκια Βρυξελλών που είναι σφιχτά στην αφή και λαμπερά πράσινα. 

4. Πλούσια σε βιταμίνη Κ

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, μια θρεπτική ουσία σημαντική για την πήξη του αίματος και τον μεταβολισμό των οστών.

5. Μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Η αύξηση της πρόσληψης λαχανικών Βρυξελλών παράλληλα με μια κατά τα άλλα υγιεινή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

6. Περιέχουν ALA ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ALA, τα οποία μπορεί να παίζουν ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου, της καρδιάς, του ανοσοποιητικού συστήματος και άλλων μερών του σώματός σας.

7. Μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και περιέχουν ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής.

8. Υψηλά σε βιταμίνη C

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που είναι σημαντικό για την υγεία του ανοσοποιητικού, την απορρόφηση σιδήρου, την παραγωγή κολλαγόνου και την ανάπτυξη και επισκευή των ιστών.

Η προσθήκη λαχανικών Βρυξελλών σε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως έχει τη δυνατότητα να έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην υγεία σας.

9. Εύκολη προσθήκη στη διατροφή σας

Τα λαχανάκια Βρυξελλών αποτελούν μια υγιεινή προσθήκη σε κάθε δίαιτα και είναι εύκολο να ενσωματωθούν σε συνοδευτικά και φαγητά.

Οι άνθρωποι συχνά τα απολαμβάνουν ψητά, βραστά, σοταρισμένα ή ψημένα.