Αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης ζήτησαν να μην αποκαλυφθεί η μεταδοτικότητα του Κορονοϊού 

Μια σοβαρότατη αποκάλυψη από Κινέζους γιατρούς θέλει αξιωματούχους από την κυβέρνηση της Κίνας να ζητούν από τους ίδιους να μην αποκαλύψουν τη μεταδοτικότητα του Κορονοϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οι Κινέζοι γιατροί που βιντεοσκοπήθηκαν κρυφά από δημοσιογράφο ο οποίος στη συνέχεια χρησιμοποίησε το υλικό σε ντοκιμαντέρ του ITV, είναι εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της πόλης Wuhan και είναι από τους πρώτους που είδαν τη μεταδοτικότητα μεταξύ κρουσμάτων του Κορονοϊού. Παράλληλα, ανέφεραν ότι γνώριζαν για τους θανάτους από Κορονοϊό από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019. 
 
Αναφερόμενοι στην άρση του lockdown και των περιοριστικών μέτρων κάνουν λόγο για συγκάλυψη από την πλευρά των αξιωματούχων της κυβέρνησης σχετικά με την μεταδοτικότητα του ιού αλλά και το γεγονός ότι είναι απειλητικός για τη ζωή. Ένας από τους γιατρούς, μάλιστα, αναφέρει με σαφήνεια ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν, ζητήθηκε να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για τον Κορονοϊό. Παράλληλα, όπως αποκαλύπτεται από το ντοκιμαντέρ, οι εορτασμοί για το νέο έτος έλαβαν χώρα κανονικά προκειμένου να μην υπάρξουν σκέψεις ότι κάτι παράξενο συμβαίνει στη χώρα. 
 
Η κυβέρνηση της Κίνας αρνείται να σχολιάσει όσα ειπώθηκαν από τους γιατρούς νοσοκομείου της Wuhan και δηλώνουν ότι παρείχαν κάθε δυνατή ενημέρωση εγκαίρως. 
ΚίνακορονοϊόςWuhan