Ανοίγουν στις 16 Ιουνίου τα ραντεβού με πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια για τους 18-24.

 Από Τετάρτη ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-24: Αυτό ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση σήμερα, ο κ. κ. Θεμιστοκλέους αναφέροντας ότι θα έχουν πλέον θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.  

Σημείωσε επίσης ότι από Δευτέρα 21 Ιουνίου, όσοι εμβολιάστηκαν με AstraZeneca και θέλουν να αλλάξουν σκεύασμα στη δεύτερη δόση, θα μπορούν να κάνουν τη σχετική αίτηση. Μόνοι τους θα πρέπει να αλλάξουν και τις ημερομηνίες εμβολιασμού τους όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα με κορονοϊό. Αυτή η κατηγορία των πολιτών θα πρέπει να εμβολιαστεί έξι μήνες μετά τη νόσηση.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, θα πρέπει να ακυρώσουν τη δεύτερη δόση και όσοι νόσησαν  μετά την πρώτη δόση.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η χώρα θα καταφέρει να χτίσει το πολυπόθητο τείχος της ανοσίας εντός του καλοκαιριού, με βάση την πορεία των εμβολιασμών οι οποίοι συνολικά έχουν φτάσει τα 6.910.000. Από αυτούς, πάνω από 4.260.000 έχουν κάνει μία δόση (ποσοστό 40,5%) και περίπου 2.810.000 έχουν κάνει τις δύο δόσεις.

Διαβάστε ακόμα:  Τέλος ο εμβολιασμός με ΑstraZeneca για τις ηλικίες κάτω των 60 ετών. – Τι θα γίνει με όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση

front-stories