Από υπέρβαρος σε Ironman και στον ακτιβισμό για την ενημέρωση για τον παιδικό διαβήτη

Στις 6 Απριλίου, ο αθλητής τριάθλου Γιάννης Βίδρας θα συμμετάσχει σε ένα συναρπαστικό αγώνα ποδηλασίας, το L’ Etape Greece by Tour de France presented by SKODΑ, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον παιδικό Διαβήτη.

Λίγα λόγια για το Γιάννη: O Γιάννης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι
48 ετών, παντρεμένος με δύο υπέροχα παιδιά, τον Γιώργο 17 και την Όλγα 10 ετών. Εδώ και 20χρόνια, είναι στέλεχος σε εταιρεία αναψυκτικών.

Πριν από μερικά χρόνια, ο Γιάννης πάλευε με τα περιττά κιλά. Το σωματικό του βάρος τον δυσκόλευε να κάνει πράγματα που ήθελε, όπως το να φοράει τα ρούχα που του άρεσαν ή να παίζει με το γιό του, χωρίς να λαχανιάζει. Αυτή ήταν και η κόρνα εκκίνησης της δικής του μεταμόρφωσης. Χωρίς μέχρι τότε να έχει καμία επαφή με τον αθλητισμό, ξεκίνησε να αθλείται και να προσέχει τη διατροφή του. Κάθε μικρή νίκη ήταν ένας σταθμός, που αναπλήρωνε την επιθυμία του να προχωρήσει περισσότερο.

Στη διάρκεια αυτής της μεταμόρφωσης, η κόρη του διαγνώστηκε με Σακχαρώδη Διαβήτη T1 σε ηλικία μόλις 9 μηνών!  Αντί αυτό το γεγονός να αποτελέσει εμπόδιο και να τον γυρίσει πίσω, έγινε ο καταλύτης που επιτάχυνε την πορεία που είχε ήδη ξεκινήσει.  Ήταν εκεί που η αρχική επαφή με τον αθλητισμό τον οδήγησε στον κόσμο του IRONMAN.

Ο αγώνας Ironman δεν είναι ένας συνηθισμένος αγώνας- είναι μια κορυφαία δοκιμασία για το ανθρώπινο σώμα και το μυαλό, που περιλαμβάνει 3.8km κολύμβηση, 180km ποδηλασία και 42km τρέξιμο.

Έχει λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman 70.3 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ironman. Ο Γιάννης βλέπει τους αγώνες ως “ζώνες αλλαγής” στη φιλοσοφία της ζωής. Εδώ, οι ίδιοι οι παράγοντες που μπορεί να περιορίζουν άλλους – η κούραση, η αβεβαιότητα και η πίεση – γίνονται τα σκαλοπάτια που τον ωθούν προς την επόμενη γραμμή εκκίνησης.

Απώτερη φιλοδοξία του είναι να γίνει κίνητρο και παράδειγμα για εκείνους που αναζητούν την προσωπική αλλαγή, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι οι συνθήκες, αλλά οι αντιδράσεις μας σε αυτές που μας διαμορφώνουν.

Για το Γιάννη, οι αγώνες Ironman είναι ένα μεταμορφωτικό ταξίδι, ένας τρόπος ζωής που καλλιεργεί την πειθαρχία, την ανθεκτικότητα και τη βαθιά κατανόηση των σωματικών και πνευματικών ορίων του ατόμου. Μέσα από αυτή την απαιτητική διαδρομή, ο Γιάννης όχι μόνο έχασε τα περιττά κιλά, αλλά και επαναπροσδιόρισε ολόκληρη την προοπτική του για τη ζωή.

Ο Ακτιβισμός για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη: Από το 2022, ο Γιάννης είναι Πρεσβευτής του Πανελλήνιου Συλλόγου Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ), έχοντας αφιερωθεί για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και  εξάλειψη των μύθων και των προκαταλήψεων γύρω από τον νεανικό διαβήτη. Στόχος είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας που προασπίζεται τα ίσα δικαιώματα στη ζωή, διασφαλίζοντας ότι κανένα παιδί δεν ντρέπεται ή δεν αισθάνεται διαφορετικό, ενώ διαχειρίζεται τον διαβήτη του.

Έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις και την ενέργειά του για να διασφαλίσει ότι ούτε ο σακχαρώδης διαβήτης, ούτε οποιαδήποτε ορατή ή αόρατη αναπηρία ή διαφορετικότητα θα γίνει εμπόδιο στα όνειρα των παιδιών.

Το Cravingnoborders.org: Ιδρυτής του Cravingnoborders.org, ο Γιάννης καλεί όλους να αγκαλιάσουν τη ζωή ως ένα προσωπικό τρίαθλο, να ξεπεράσουν τα όρια που τους βάζει το ίδιο τους το μυαλό και να μεταμορφωθούν στην καλύτερη έκδοση του εαυτού τους

Το “Craving No Borders” δεν είναι ένας τρόπος σκέψης, ένας τρόπος ζωής, ένα κάλεσμα για δράση που μας παροτρύνει να βουτήξουμε σε αχαρτογράφητα νερά, να ποδηλατήσουμε σε νέα τοπία και να τρέξουμε προς τις ατελείωτες δυνατότητες μας. Οι προκλήσεις θεωρούνται ευκαιρίες για ανεφοδιασμό, επαναπροσδιορισμό και σπριντ προς τα εμπρός, ξεπερνώντας το μοναδικό εμπόδιο που μπορεί να σταθεί στο δρόμο μας για αλλαγή, τον ίδιο μας τον εαυτό.

“Λοιπόν, είστε έτοιμοι να ξυπνήσετε τον Ironman που κρύβετε μέσα σας; Ας κάνουμε αυτό το ταξίδι ένα ταξίδι με εκπληκτικές ιστορίες που σπάνε ρεκόρ και ατελείωτες προσωπικές επιτυχίες. Σε έναν κόσμο χωρίς προσωπικά όρια, δεν υπάρχει γραμμή τερματισμού, παρά μόνο νέα ξεκινήματα προς τη δική μας μεταμόρφωση”.

Ακολουθήστε το ταξίδι του Γιάννη Βίδρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Instagram: yiannisvidras.trifordiabetes

Μάθετε περισσότερα για το “Craving No Borders” στο www.cravingnoborders.org

Λίγα λόγια για το L’ Etape Greece by Tour de France presented by SKODA

Το 2023 και για πρώτη φορά, ο θρύλος του Tour de France, του κορυφαίου ποδηλατικού αγώνα του κόσμου, συνάντησε τον ελληνικό μύθο στα μαγευτικά τοπία της Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία. Η οργάνωση σχεδιάζεται κατά τα παγκοσμίου κύρους πρότυπα του Tour de France, ούτως ώστε  οι ποδηλάτες να βυθιστούν στη συναρπαστική ατμόσφαιρα του γαλλικού ποδηλατικού αγώνα και να βιώσουν τις ίδιες συνθήκες που βιώνουν οι επαγγελματίες ποδηλάτες ενός πελοτόν.

παιδικός διαβήτηςL' Etape Greece by Tour de France presented by SKODΑIronmanCravingnoborders.org