Μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα αν κάποιος γυμνάζεται γυμνός; 

Το 2017, μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο με 849 εθελοντές διαπίστωσε ότι ο περισσότερος γυμνισμός   συνδέεται με μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή. Τα άτομα, το 95% των οποίων είχε λάβει μέρος σε μη προσωπικές γυμνές δραστηριότητες στο παρελθόν, ερωτήθηκαν σχετικά με τα μέτρα της εικόνας του σώματος, της αυτοεκτίμησης και της ικανοποίησης από τη ζωή.
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Happiness Studies , έδειξαν ότι τέτοια γεγονότα είχαν θετικές ψυχολογικές επιπτώσεις. Διαπίστωσε επίσης ότι οι άνδρες συμμετέχοντες ανέφεραν πιο θετική εικόνα σώματος από τις γυναίκες.

Πέρα από την προπόνηση, η γυμνή γιόγκα έχει γίνει πιο δημοφιλής και μελέτες έχουν δείξει ότι αν κάνετε γυμνοί κάποιες καθημερινές δραστηριότητες  που αυτό είναι εφικτό, μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία.

Επίσης, όταν πάτε για ύπνο,  το να μην φορέσετε πιτζάμες μπορεί να σας βοηθήσει σε έναν πιο δροσερό και βαθύτερο ύπνο, σύμφωνα με μελέτες από τον Οργανισμό Ύπνου των ΗΠΑ  SleepFoundation.org .

Εάν είστε με σύντροφο, τα οφέλη του γυμνού ύπνου είναι ακόμα καλύτερα: Η επαφή μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της ωκυτοκίνης του σώματος, μιας ορμόνης «αγάπης» που μπορεί να μειώσει το άγχος και να ενισχύσει τους συναισθηματικούς δεσμούς, σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Social and Personal Relationships .

Μπορεί να υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία ότι ο ύπνος γυμνός έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του δέρματός σας χαμηλά, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στον ύπνο.