COVID-19 ή αλλεργίες; Πώς να εντοπίσετε τη διαφορά. Τι αναφέρει το CDC.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) υπενθυμίζουν στο κοινό τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των συμπτωμάτων του COVID-19 και των αλλεργιών εν μέσω της εποχής των αλλεργιών.

Τα κοινά συμπτώματα που μοιράζονται οι άνθρωποι με τον κορωνοϊό και όσοι έχουν αλλεργίες είναι ο βήχας, οι πονοκέφαλοι και η κούραση, επεσήμανε το CDC.  

Εν τω μεταξύ, συμπτώματα όπως πόνοι στο σώμα, απώλεια γεύσης ή όσφρησης καθώς και πυρετός ή ρίγη συνδέονται συνήθως με τον COVID-19, σύμφωνα με το CDC.

Η δύσπνοια, ένα άλλο κοινό σύμπτωμα του κορωνοϊού, είναι λιγότερο πιθανό να προκληθεί από αλλεργίες, σημείωσε ο οργανισμός.

Το COVID-19 είναι επίσης λιγότερο πιθανό να προκαλέσει φτάρνισμα και φαγούρα ή υγρά μάτια, τα οποία είναι κοινά συμπτώματα αλλεργίας, ανέφερε το CDC.

Περισσότερα συμπτώματα που συνήθως σχετίζονται με τις αλλεργίες είναι ο πονόλαιμος και η καταρροή ή η βουλωμένη μύτη, αλλά τα άτομα με COVID-19 μπορούν ακόμα να τα εμφανίσουν, σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας.

Παρά τις διαφορές, οι ειδικοί της ιατρικής προέτρεψαν όσους δεν είναι σίγουροι για την πάθηση που έχουν να είναι προσεκτικοί.

«Είναι πραγματικά καλύτερο να το θεωρούμε COVID έως ότου αποδειχθεί το αντίθετο», δήλωσε ο πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο αλλεργιολόγος, παιδίατρος και ανοσολόγος Dr. Anjuli Mehrotra, σύμφωνα με το CBS News  «Εάν έχετε συμπτώματα, μην διστάσετε να κάνετε ένα τεστ για το COVID-19 στο σπίτι, συγκεκριμένα ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο σε αυτό το σενάριο», πρόσθεσε ο γιατρός.

Ενώ όσοι έχουν εποχιακές αλλεργίες δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον COVID-19 ή να εμφανίσουν πιο σοβαρά συμπτώματα λόγω του ιού, η Mehrotra προειδοποίησε ότι όσοι έχουν μέτριο έως σοβαρό άσθμα ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας λόγω του κορωνοϊού.

Οι αλλεργίες προκαλούνται από το ανοσοποιητικό σύστημα που αντιδρά σε ξένες ουσίες, οι οποίες ονομάζονται αλλεργιογόνα, εξήγησε το Ίδρυμα Άσθματος και Αλλεργιών της Αμερικής.

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια Αμερικανοί αντιμετωπίζουν διάφορους τύπους αλλεργιών κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Οι ανοιξιάτικες αλλεργίες ξεκινούν τον Φεβρουάριο και διαρκούν μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αλλεργικού Άσθματος και Ανοσολογίας .

Συνολικά, η χώρα έχει αναφέρει συνολικά 80.341.159 κρούσματα COVID-19 και 984.744 θανάτους που σχετίζονται με τον ιό, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από το CDC.