Πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις επίμονες λιγούρες

Το να υπακούει κανείς στις λεγόμενες λιγούρες, μπορεί να είναι μια συνήθεια, αλλά οι επιπτώσεις είναι βλαβερές για τον οργανισμό και καλό είναι να τις περιορίσετε.

Γλυκά και τροφές με υδατάνθρακες γενικότερα πυροδοτούν την απελευθέρωση χημικών ουσιών όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και άλλες ενδορφίνες οι οποίες χαλαρώνουν τον εγκέφαλο.

Οι επιπτώσεις αυτών των χημικών ουσιών προκαλούν κάτι σαν εξάρτηση, έτσι ώστε το άτομο να τις αναζητάει ξανά και ξανά.

Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να θέσετε υπό έλεγχο τις επίμονες λιγούρες:

  • Μην τρώτε μετά τις 8 το βράδυ: Φροντίστε το δείπνο σας να αποτελείται από άπαχες πρωτεΐνες, λαχανικά και λίγους υδατάνθρακες. Η πρωτεΐνη σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα.
  • Πιείτε πράσινο τσάι: Γεμίζοντας το στομάχι σας με κάτι άλλο εκτός από νερό, θα μειώσετε το αίσθημα πείνας.
  • Αποφεύγετε το ψωμί και την ζάχαρη: Η κατανάλωσή τους προκαλεί απότομη αύξηση των επιπέδων τoυ σακχάρου, με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να ξαναπεινάτε.
  • Φάτε ένα μικρό γλυκό: Μπορεί πρόσκαιρα να αισθανθείτε ικανοποίηση αν φάτε ένα ολόκληρο γλυκό, λίγες ώρες μετά όμως θα νιώσετε ακόμα πιο πεινασμένοι.
  • Απομακρύνετε τη σκέψη σας: Δείτε μία ταινία, κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή διαβάστε ένα βιβλίο, ώστε να διώξετε από τη σκέψη σας τη σοκολάτα που θέλετε να καταβροχθίσετε.
  • Να πλένετε τα δόντια σας: Μετά το βούρτσισμα των δοντιών, τα τρόφιμα δεν έχουν τόσο καλή γεύση, ενώ και μόνο η ιδέα της επανάληψης της διαδικασίας ίσως σας αποτρέψει από την κατανάλωση φαγητού.

 

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Αντιμετώπισηλιγούρες