Δείτε σε video πώς ο κοροναϊός εξαπλώνεται στους πνεύμονες, ενός κατά τα άλλα υγιούς ανθρώπου

Το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο δημιουργήθηκε από την ομάδα του George Washington, University Hospital στην Washington, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ο κοροναϊός πλήττει τους πνεύμονες ενός κατά τα άλλα υγιούς ατόμου, ο οποίος μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν ασυμπτωματικός, ενώ ο ιός κατέστρεφε το αναπνευστικό του σύστημα. Ο άνδρας αυτός, ηλικίας 59 ετών, αντιμετώπιζε μόνο υψηλή πίεση μέχρι τότε και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο Dr Keith Mortman, Διευθυντής Θωρακοχειρουργικής του Νοσοκομείου, μιλώντας στο CNN, δήλωσε πως τώρα ο άνδρας χρειάζεται αναπνευστήρα, ώστε να υποστηριχθεί η αναπνοή του και μία ακόμη συσκευή για την οξυγόνωση του αίματός του.

«Δεν πρόκειται για κάποιον 70 ή 80 ετών διαβητικό άνθρωπο σε ανοσοκαταστολή» αναφέρει ο Dr Mortman

«Εκτός από υψηλή πίεση, ο άνδρας δεν παρουσίαζε άλλα παθολογικά θέματα. Είναι ένας άνδρας που… κοιτούσε την δουλειά του και τελικά κόλλησε τον ιό. Αν επαναλαμβάναμε την λήψη των εικόνων τώρα, μία εβδομάδα μετά το αρχικό βίντεο, υπάρχει πιθανότητα η λοίμωξη και η φλεγμονή να είναι πολύ χειρότερα».

Στο βίντεο, τμήματα των πνευμόνων του άνδρα, που έχουν φλεγμονή φαίνονται με κίτρινο χρώμα. Ένδειξη του πόσο γρήγορα μετακινείται ο ιός, αποτελεί το ότι το κίτρινο χρώμα δεν είναι περιορισμένο σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αλλά φαίνεται να βρίσκεται σε όλη την έκταση των πνευμόνων.

Όσο  η φλεγμονή επεκτείνεται, με ταυτόχρονη προσπάθεια των πνευμόνων να την αντιμετωπίσουν, είναι ακόμα πιο δύσκολα να σταλεί το απαραίτητο οξυγόνο στο αίμα και να αποβληθεί στο διοξείδιο του άνθρακα, οδηγώντας σε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

«Για τους ασθενείς που εμφανίζονται με προοδευτικά αναπτυσσόμενη αναπνευστική ανεπάρκεια, η καταστροφή στους πνεύμονες είναι άμεση και εκτεταμένη. Δυστυχώς, η βλάβη σε αυτό το εύρος, απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να επουλωθεί από τους πνεύμονες» επισημαίνει ο Dr Mortman.

«Θέλω οι άνθρωποι να το δουν αυτό και να καταλάβουν τι μπορεί να κάνει αυτός ο ιός. Πρέπει να το πάρουν πολύ σοβαρά» προσθέτει.

Το βίντεο δημιουργήθηκε με την βοήθεια εργαλείων υπολογιστικής τομογραφίας. Ο Dr Mortman ανέφερε πως χρησιμοποίησαν την τεχνολογία που έχουν χέρια τους, ώστε να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

«Οι περισσότεροι από εμάς, βαδίζουμε στο σκοτάδι με τον ιό, επομένως, γίνονται προσπάθειες να καταλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μπορούμε», δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

Πηγή: Indepedent 

Για περισσότερα ρεπορτάζ και νέα πατήστε ΕΔΩ

 

ΠνεύμονεςΚοροναϊόςεξάπλωση