Δέκα αντικείμενα που ίσως δεν γνωρίζετε την πραγματική τους χρήση!

Υπάρχουν κάποια αντικείμενα που βλέπουμε κάθε μέρα, αλλά ποτέ δεν υποψιαστήκαμε την πραγματική χρησιμότητά τους.

Ας δούμε λοιπόν τα αντικείμενα που είναι πολύ χρήσιμα αλλά δεν ξέρατε να τα χρησιμοποιήσετε κατάλληλα, ή δεν γνωρίζατε καθόλου ότι μπορεί να έχουν την συγκεκριμένη χρησιμότητα.

  • Οι εγκοπές σε κάποιες οδοντογλυφίδες σε τι χρησιμεύουν άραγε;

Αυτές οι οδοντογλυφίδες είναι πολύ εντυπωσιακές! Πέρα όμως από την ωραία εμφάνιση, μπορείτε να σπάσετε το τμήμα με τις εγκοπές και να τοποθετήσετε το άλλο τμήμα πάνω σε αυτό. Έτσι δεν θ’ ακουμπάει ολόκληρη η οδοντογλυφίδα πάνω στο τραπέζι. Με άλλα λόγια οι εγκοπές υπάρχουν για λόγους υγιεινής!

  • Γιατί οι γομολάστιχες έχουν ένα μπλέ και ένα ρόζ κομμάτι;

Οι περισσότεροι ξέρετε την απάντηση σε αυτό – ή νομίζετε ότι την ξέρετε! Αν  πιστεύετε κι εσείς ότι η μπλέ πλευρά είναι για να σβήνει μελάνι και η ρόζ για να σβήνει μολύβι, λυπάμαι αλλά κάνετε λάθος! Η ρόζ πλευρά είναι για να σβήνουμε μολύβι σε κανονικό χαρτί και η μπλέ – πιο τραχειά πλευρά – είναι για να σβήνουμε μολύβι σε σκληρό χαρτί όπου η ρόζ πλευρά δεν μπορεί να το σβήσει τελείως!

  • Σε τι χρησιμεύουν τα μικρά κομματάκια ύφασμα που περιλαμβάνουν κάποια ρούχα που αγοράζουμε;

Λοιπόν αν πιστεύατε ότι αυτά τα μικρά κομματάκια ύφασμα μπορούν να σας βοηθούν να επιδιορθώσετε το ρούχο σας μετά από κάποιο “ατύχημα” όπως ένα σκιστεί, είναι και αυτός ένας σωστός τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε. Στην πραγματικότητα όμως δίνονται για έναν τελείως διαφορετικό σκοπό.

Είναι για να κάνετε με αυτά δοκιμαστική πλύση με το απορρυπαντικό σας, ώστε να δείτε πώς αντιδράει με το καινούριο σας ύφασμα προτού πλύνετε ολόκληρο το ύφασμα!

  • Πόσες χρήσεις γνωρίζετε για το δαχτυλίδι στα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών;

Ναι χρησιμεύει για να ανοίγουμε το αναψυκτικό! Αν παρατηρήσετε όμως προσεκτικά θα δείτε ότι μπορείτε και να περιστρέψετε το δαχτυλίδι. Αυτό του επιτρέπει να λειτουργεί και σαν θήκη για το καλαμάκι! Αφού ανοίξετε το αναψυκτικό, γυρίστε το δαχτυλίδι έτσι ώστε να καλύπτει το άνοιγμα του κουτιού. Τώρα μπορείτε να περάσετε από εκεί το καλαμάκι!

  • Τι ιδιαίτερο έχουν τα μπρούτζινα πόμολα;

Ότι είναι πολύ όμορφα και βελτιώνουν την αισθητική της πόρτας μας! Ο μπρούτζος έχει όμως και μιαν άλλη ιδιότητα: σκοτώνει τα βακτήρια! Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι το πόμολο είναι γεμάτο μικρόβια με τόσα χέρια που το πιάνουν. Ο μπρούτζος όμως βοηθάει το πόμολο να παραμένει καθαρό και ασφαλές!

  • Γιατί το άκρο της μετροταινίας μοιάζει με πριόνι;

Η τρύπα στην άκρη της μετροταινίας είναι για να την αγκιστρώνουμε όταν μετράμε, αλλά το πριονωτό άκρο που κολλάει; Είναι απλά για να σας βοηθάει να σημαδεύετε το σημείο που μετράτε! Δηλαδή πιέζετε τα δοντάκια πάνω στο σημείο αυτό για να το σημαδέψετε.

  • Τι ρόλο παίζει άραγε η τρύπα στο χερούλι του τηγανιού;

Μπορούμε εύκολα να μαντέψουμε την απάντηση γιατί είναι προφανής! Όπως γνωρίζετε, αυτή η τρύπα χρησιμεύει για να κρεμάμε το τηγάνι. Παρ’όλα αυτά έχει και μιαν άλλη χρήση. Είναι για να περνάμε από εκεί την κουτάλα την ώρα που μαγειρεύουμε, ώστε να μην την αφήνουμε οπουδήποτε πασαλείβοντας ολόκληρη την κουζίνα.

  • Σε τι χρησιμεύει η τρύπα στην κουτάλα των ζυμαρικών;

Η τρύπα αυτή χρησιμεύει για να στραγγίζουμε τα μακαρόνια αφού τα μαγειρέψουμε. Έχει όμως και μια δεύτερη χρήση. Αυτή η τρύπα μετράει μια μερίδα ωμών ζυμαρικών, οπότε χρησιμεύει και σαν μεζούρα για να υπολογίζουμε την ποσότητα που θέλουμε να μαγειρέψουμε!

  • Έχετε προσέξει το μικρό βελάκι στο δείκτη βενζίνης του αυτοκινήτου σας;

Αν το έχετε προσέξει, συγχαρητήρια! Τι υποδεικνύει όμως? Μας δείχνει σε ποια πλευρά του αυτοκινήτου βρίσκεται το ντεπόζιτο της βενζίνης.

  • Τι ρόλο παίζει η θηλιά στην πλάτη σε κάποια πουκάμισα;

Να κι ένα εύκολο – για να κρεμάμε το πουκάμισο φυσικά! Έτσι δεν θα τσαλακωθεί αν βρεθούμε κάπου που δεν υπάρχουν κρεμάστρες!

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
αντικείμεναπραγματική χρήση