Δέκα συμβουλές για να διώξετε τους τοξικούς ανθρώπους από δίπλα σας

Έχετε αισθανθεί ποτέ ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε κάποιον εξαιτίας αυτού που έκανε ή είπε, ή επειδή σας άφησε μπερδεμένους από τις πράξεις του;

Όταν κάποιος πληγώνει εσάς ή τους αγαπημένους σας, μπορεί να μείνει στο μυαλό σας για περισσότερο από όσο θα θέλατε. Αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα, όχι μόνο τη στιγμή που πληγώσατε, αλλά μέρες, εβδομάδες ή και μήνες αργότερα.

Όταν συμβαίνει αυτό, δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι τη συμπεριφορά που σε πλήγωσε τόσο πολύ. Μάλιστα, κρατάς στο μυαλό σου την ανάμνηση της εικόνας και των λόγων εκείνου του τοξικού ανθρώπου. Αυτό συμβαίνει πολύ σε ζευγάρια που διακόπτουν ξαφνικά τη σχέση τους.

Ευτυχώς, είναι  δυνατό να μάθετε να αφήνετε αυτά τα είδη σκέψεων και να απαλλαγείτε από την αρνητική επιρροή που μπορούν να αφήσουν στη ζωή σας τα ανθυγιεινά άτομα ακόμα και αρκετούς μήνες μετά την αποχώρησή τους.

Κάνοντας τοξικές σκέψεις

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι οι τοξικές σκέψεις είναι επιβλαβείς, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι ένα άτομο με αρνητικές σκέψεις τείνει όχι μόνο να είναι πιο δυστυχισμένο αλλά και να έχει χειρότερη υγεία και λιγότερο ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της ζωής.

Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν αυτό το γεγονός. Μερικοί προσδιορίζουν ότι η τοξική σκέψη παίζει κρίσιμο ρόλο σε ασθένειες όπως η κατάθλιψη, ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Πώς να εξαλείψετε τις τοξικές σας σκέψεις και να βγάλετε αυτό το άτομο από το μυαλό σας

Χωρίς αμφιβολία εργάζεστε πολύ σκληρά για να εξαλείψετε οτιδήποτε είναι τοξικό στη ζωή σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε βιολογικά προϊόντα, να αποφύγετε τα ανθυγιεινά τρόφιμα και να τρώτε πράσινα λαχανικά. Ωστόσο, είναι πιθανό να καταβάλετε πολύ λίγη προσπάθεια στην προσπάθεια αποτοξίνωσης του μυαλού σας . Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει πραγματικά θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή σας ζωή.

Πώς, λοιπόν, μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε ένα τοξικό άτομο και τη ζημιά που σας έχουν κάνει ; Πώς μπορείτε να ξεχάσετε τη στάση, τη συμπεριφορά ή τις ενέργειές τους που σας απογοητεύουν και σας αναστατώνουν; Γιατί αυτή η δυσάρεστη ανάμνηση σου επιστρέφει ξανά και ξανά;

Αυτές οι δέκα μικρές αλλά ισχυρές ιδέες θα σας βοηθήσουν να βγάλετε αυτό το τοξικό άτομο από το μυαλό σας. Επομένως, θα βγείτε από αυτή την καθοδική σπείρα τοξικών σκέψεων και συναισθημάτων. Πράγματι, επιλέξτε οποιονδήποτε από αυτούς τους τρόπους σκέψης ή δράσης και θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από αυτό το ανεπιθύμητο άτομο που στοιχειώνει το μυαλό σας μια για πάντα:

1. Σταματείστε να μιλάτε για αυτά. Μετά από λίγο, το να μην τα αναφέρετε θα σημαίνει ότι θα φύγουν εντελώς από το μυαλό σας.

2. Περιμένετε να δείτε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Συχνά, νιώθετε την ανάγκη να ανταποκριθείτε και να αντιδράσετε σε δύσκολα άτομα ή καταστάσεις αμέσως. Αντίθετα, δώστε στον εαυτό σας την άδεια να περιμένετε και να δείτε τι θα συμβεί στη συνέχεια.

3. Μείνετε μακριά από αισθήματα ενοχής . Το να σκέφτεστε  παρελθόντα γεγονότα και να κατηγορείτε τον εαυτό σας  για αυτά σπάνια είναι παραγωγικό. Στην πραγματικότητα, θα διαπιστώσετε ότι τα άσχημα πράγματα και οι παρεξηγήσεις τείνουν να «συμβαίνουν» πιο συχνά, μέσα από μια σειρά γεγονότων, όπως ένα φαινόμενο ντόμινο. Κανένας δεν ευθύνεται γενικά για τίποτα.

4. Προσπαθήστε να μην προσπαθείτε να μπείτε στο μυαλό των άλλων. Ποτέ δεν θα μάθετε τι πραγματικά σκέφτονται. Είναι αδύνατο.

5. Αντιμετωπίστε πρώτα το μεγαλύτερο πρόβλημά σας . Ό,τι κι αν συνέβη, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι ο ίδιος σας ο θυμός. Στην πραγματικότητα, ο θυμός σας δημιουργεί ένα σύννεφο συναισθημάτων που σας εμποδίζει να ανταποκριθείτε με χρήσιμο και παραγωγικό τρόπο. Επομένως, η εξάλειψη αυτού του συναισθήματος μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πιο αποτελεσματικούς τρόπους δράσης και θα είστε σε θέση να επιλύσετε τις συγκρούσεις σας με ευκολία.

6. Εξασκηθείτε στην ηρεμία . Αντιμέτωποι με μια κατάσταση στην οποία έχετε νιώσει προσβεβλημένοι ή πληγωμένοι, είναι σημαντικό να καταφέρετε να κρατήσετε τα συναισθήματά σας υπό έλεγχο. Διαφορετικά, θα μπορούσαν να ξετρελαθούν και να καταλήξουν να προκαλέσουν ακόμη χειρότερα αποτελέσματα.

7. Μην πιστεύετε όλα όσα σκέφτεστε. Όταν είστε συναισθηματικά όμηρος από ανησυχία, θλίψη, φόβο, άγχος ή θυμό, η συναισθηματική και σωματική κατάσταση που βιώνετε σας κάνει να πιστεύετε ότι η ταλαιπωρία σας είναι πραγματική. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι αλήθεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αμφιβολία για τα δικά σας συναισθήματα μπορεί να είναι ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο.

8. Δεν είστε μάγος του χρόνου. Όταν σκέφτεστε για γεγονότα του παρελθόντος που σας έχουν πληγώσει, συχνά σκέφτεστε τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει διαφορετικά για να αποφύγετε έναν καυγά ή ένα λυπηρό αποτέλεσμα. Αυτό, ωστόσο, σπάνια σου φέρνει κάτι θετικό.

9. Συγχώρεση.  Μάλλον είσαι πολύ πιστός στα βάσανά σου. Για να απαλλαγείτε από αυτό, χρησιμοποιήστε τη συγχώρεση , τόσο προς το άτομο που σας στενοχωρεί όσο και προς τον εαυτό σας.

10. Αλλάξτε την κατάσταση του μυαλού σας . Εάν καμία από τις προηγούμενες τεχνικές δεν ήταν χρήσιμη, μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε το περιβάλλον σας και να αποσπάσετε την προσοχή σας με πιο ευχάριστες πτυχές, να μειώσετε τα επίπεδα δυσφορίας σας και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας πιο αποτελεσματικά.

 

 

 

τοξικοί άνθρωποιπώς θα αποφύγω τους τοξικούς ανθρώπουςψυχική υγεία