Είναι επιβλαβές να δουλεύεις πολύ; Οι παρενέργειες της υπερβολικής εργασίας

Την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Αυτή τη φράση την ακούμε συνέχεια. Προσπαθούμε να το πετύχουμε ακόμα περισσότερο. Αλλά πολλοί από εμάς είμαστε ένοχοι που δουλεύουμε πολλές ώρες και δεν εστιάζουμε στην υγεία μας.

Μια πρόσφατη μελέτη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας δείχνει ότι η εργασία περισσότερες από 55 ώρες την εβδομάδα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας.

Είναι επιβλαβές να δουλεύεις πολύ;

Εν ολίγοις, ναι. Ενώ μια παραδοσιακή εβδομάδα εργασίας είναι περίπου 40 ώρες, είναι πολύ μη ρεαλιστικό αυτές τις μέρες. Πολλοί από εμάς έχουμε εργάσιμες εβδομάδες που ξεπερνούν κατά πολύ τις 40 ώρες. Οι λόγοι μπορεί να περιλαμβάνουν υπερφόρτωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δυσκολία δημιουργίας φραγμών ενώ εργάζεστε εξ αποστάσεως και έλλειψη προσωπικού.

Είναι πραγματικά δύσκολο για τους ανθρώπους να σταματήσουν και να πουν, «Εντάξει, θα το αφήσω στο γραφείο και δεν θα το σκέφτομαι ή θα ανησυχώ μέχρι να επιστρέψω αύριο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η εργασία για περισσότερες από 55 ώρες μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο για στεφανιαία νόσο , μια κατάσταση επαναλαμβανόμενου πόνου στο στήθος ή δυσφορίας και εγκεφαλικού επεισοδίου .

Παρενέργειες της υπερβολικής εργασίας

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους η υπερβολική εργασία μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας. Εάν είστε καταπονημένοι, τα επίπεδα κορτιζόλης σας (η κύρια ορμόνη του στρες) αυξάνονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ομίχλη του εγκεφάλου, υψηλή αρτηριακή πίεση και μια σειρά από άλλα προβλήματα υγείας.

Ακολουθούν ορισμένες κοινές παρενέργειες της υπερκόπωσης.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Ένα κοινό παράπονο, ότι δεν κοιμάστε αρκετά μπορεί να είναι σημάδι ότι είστε καταπονημένοι. Ο ύπνος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία, επομένως η απώλεια αυτών των Z μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε το άγχος, επιλύετε προβλήματα ή αναρρώνετε από μια ασθένεια.

Δεν τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας

Εάν εργάζεστε πολύ, είναι εύκολο να απορροφηθείτε από μια εργασία και να ξεχάσετε να φάτε όλη την ημέρα. Το να μην τρώτε και να παραλείπετε γεύματα μπορεί να προκαλέσει πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, οδηγώντας σε χαμηλή ενέργεια και ακόμη και στην πιθανότητα να καταναλώσετε ανθυγιεινά τρόφιμα αργότερα μέσα στην ημέρα.

Δεν ασκείστε

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι σημαντική, αλλά όταν είμαστε καταπονημένοι, αυτό είναι πιθανότατα ένα από τα πρώτα πράγματα που σταματάμε να κάνουμε. Αλλά κάποια μορφή άσκησης – ιδανικά 150 λεπτά μέτριας έντασης άσκησης ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας κάθε εβδομάδα – μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κατάθλιψης, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη βελτίωση της χοληστερόλης, στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και στη μείωση του κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και διαβήτης.

Παραμελείτε τις σχέσεις

Εάν χάνετε σχολικά παιχνίδια ή δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο λόγω δουλειάς, χάνετε κρίσιμο κοινωνικό χρόνο που ωφελεί όχι μόνο εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το να έχετε αυτές τις κοινωνικές συνδέσεις βοηθά στη μοναξιά, αλλά επίσης οξύνει τη μνήμη και τις γνωστικές σας δεξιότητες ενώ αυξάνει την αίσθηση της ευτυχίας και της ευημερίας σας.

Επίσης, μην αφήνετε αυτές τις ημέρες διακοπών αχρησιμοποίητες.

Στρέφεστε στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ

=Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να στρέφονται σε ουσίες όταν αισθάνονται καταβεβλημένοι ή όταν αισθάνονται ότι απλά πρέπει να αποσυνδεθούν.

Η κατάχρηση ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγικότητας, σε αύξηση των σωματικών τραυματισμών κατά την εργασία και να επηρεάσει την ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε και να εστιάζετε.

Σημάδια ανθυγιεινής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Σίγουρα, υπάρχουν στιγμές που η εργασία μπορεί να είναι αγχωτική, όπως η προσπάθεια να τηρήσετε μια μεγάλη προθεσμία. Αλλά αν η εργασία για περισσότερες από 55 ώρες έχει γίνει ο κανόνας, μπορεί να υποφέρετε από επαγγελματική εξουθένωση. Εδώ είναι μερικά σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να έχετε μια ανθυγιεινή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής .

  • Σταματάς να φροντίζεις τον εαυτό σου.
  • Δεν εστιάζετε στην ψυχική σας υγεία.
  • Η δουλειά σας δεν έχει πλέον νόημα.
  • Ανησυχείτε συνεχώς για την απόδοση της δουλειάς σας.
  • Δυσκολεύεστε να θέσετε όρια μεταξύ σπιτιού και εργασίας.
  • Είστε μόνοι.

Πώς να διαχειριστείτε το εργασιακό άγχος

Μπορεί να είναι δύσκολο να σταματήσετε να εργάζεστε εάν κοιτάζετε μια λίστα πλυντηρίων με αντικείμενα που πρέπει να κάνετε. Αλλά η καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής θα σας κάνει όχι μόνο πιο παραγωγικούς αλλά και πιο υγιείς συνολικά. Εδώ είναι μερικοί μικροί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε το εργασιακό άγχος.

  • Καθορίστε όρια
  • Ορίστε μια ρουτίνα
  • Αφήστε τις ενοχές 

 

υπερβολική εργασίαfront-stories