Είναι η μπύρα καλή για την υγεία; Δείτε τα 6 οφέλη της

Η μπύρα ανήκει στην κατηγορία ενός από τα παλαιότερα ποτά στον κόσμο. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, οι συνταγές βρίσκονται σε αιγυπτιακούς τάφους, βαβυλωνιακά κείμενα αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους της Μεσοποταμίας. Αυτό το ποτό είναι πολύ εύκολο να γίνει με απλή ζύμωση των σιτηρών σε αλκοόλ.

Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών, τονίζουν τα μειονεκτήματα που έχει η μπύρα, αλλά γνωρίζατε τα οφέλη της; Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο επιλέγουν να πίνουν μπύρα.  Οι αναδυόμενες μελέτες σχετικά με την κατανάλωση κρασιού με μέτρο έχουν κάνει τους ερευνητές να αμφισβητούν τα οφέλη της μπύρας για την υγεία.  Όμως η μπύρα έχει 6 οφέλη για την υγεία μας. Δείτε ποια είναι αυτά:

  1. Η μπύρα δρα ως αντιοξειδωτικό: Η ποιότητα της μπύρας διαφέρει από το χρώμα της. Η μαύρη μπύρα είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Όσο πιο σκούρα είναι η μπύρα, τόσο περισσότερο το επίπεδο των αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά είναι ευρέως γνωστό ότι κάνουν καλό στον οργανισμό γιατί έχουν τη δύναμη να καταπολεμάνε τις ελεύθερες ρίζες και επίσης να μειώνουν τους κινδύνους χρόνιων παθήσεων στο σώμα.
  2. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών και μετάλλων  αφού είναι φτιαγμένη από ζυμωμένα δημητριακά.
  3. Μειώνει τους κινδύνους εμφάνισης καρδιακών παθήσεων: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι ποτέ καλή για την υγεία, είτε είναι κρασί είτε μπύρα. Ωστόσο, δύο ποτήρια μπύρας την ημέρα θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, λένε οι ειδικοί. Μια μελέτη έδειξε επίσης ότι ένα ποτό την ημέρα είχε σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση του κινδύνου θνησιμότητας από κάθε αιτία στις γυναίκες και δύο ποτά είχαν παρόμοια επίδραση στους άνδρες. Γίνεται περισσότερη έρευνα για αυτό το θέμα, αλλά οι ειδικοί το έχουν δηλώσει με απόλυτη σιγουριά.
  4. Βοηθά στη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα: Η κατανάλωση μπύρας με μέτρο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη . Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους διαβητικούς ασθενείς να διατηρήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους υπό έλεγχο. Μια μελέτη έδειξε ότι ένα έως δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη έως και 50%. Αυτό το αποτέλεσμα είναι πιο ισχυρό για μπίρες με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως οι ελαφριές μπίρες, οπότε προσέξτε τον τύπο μπύρας που πίνετε.
  5. Αυξάνει την αντοχή των οστών:  Έρευνα για τις επιπτώσεις της μπύρας στην οστική πυκνότητα είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό. Βρήκαν ότι η μπύρα μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες και τις γυναίκες που έχουν περάσει την εμμηνόπαυση στην ανάπτυξη της οστικής αντοχής τους. Γενικά, το αλκοόλ έχει πολύ καλό αντίκτυπο στην αντοχή των οστών εάν καταναλώνεται με μέτρο. Αλλά οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι ακόμη και η υπέρβαση του ορίου για μία ή δύο ημέρες μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια για την υγεία των οστών σας καθώς και για τη γενική υγεία σας.
  6. Μειώνει τους κινδύνους της άνοιας: Η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων άνοιας , αναφέρουν ειδικοί. Ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί επιζήμιο αν κάποιος υπερβάλει στην κατανάλωσή του.
μπύρα