Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ιταλία, στους 175 οι νεκροί σε μία ημέρα – Εκρηκτική η αύξηση των κρουσμάτων και στην Ισπανία

Η κατάσταση στην Ιταλία είναι εκτός ελέγχου καθώς τα κρούσματα από τον κοροναϊό ανέρχονται στα 21.157, ενώ συνολικά οι νεκροί έφτασαν τους 1.441.

175 ασθενείς μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν την ζωή τους και επιβεβαιώθηκαν 3.497 νέα κρούσματα. Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 11.685 κρούσματα και 966 νεκροί.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 2.644 άνθρωποι  και οι νεκροί, συνολικά, είναι 241.Στο δε Βένετο σημειώθηκαν 1.937 μεταδόσεις και υπάρχουν 55 νεκροί.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, ιάθηκαν 1.966 ασθενείς.

Υπό περιορισμό τίθεται από τη Δευτέρα η Ισπανία

Υπό περιορισμός τίθεται από τη Δευτέρα η Ισπανία, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση της χώρας στη μάχη εναντίον του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το προσχέδιο του επίσημου διατάγματος που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Εκρηκτική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο, στην Ισπανία.  Μέχρι ώρας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.500, με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνά τα 5.700 κρούσματα, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο αξιωματούχους του τομέα δημόσιας υγείας της Ισπανίας.

Όπως επισημαίνει το Βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η έκρηξη αυτή των κρουσμάτων,  καθιστά την Ισπανία την χειρότερη πληγείσα χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία, η οποία έχει καταγράψει περισσότερες από 15.000 περιπτώσεις.

Μάλιστα, η είδηση αυτή έρχεται, λίγο πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ισπανικής κυβέρνησης, κατά την οποία αναμένεται να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για δεύτερη φορά στην πρόσφατη ιστορία της.

Από το newsroom του Healthmag.gr με πληροφορίες από το economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΚοροναϊόςΙταλίαΙσπανία