Έρευνα: Η διαχείριση των ψυχολογικών προβλημάτων έγκαιρα οδηγεί σε καλύτερη συνολική υγεία

Μια νέα έρευνα που ξεκίνησε 30 χρόνια πριν, έρχεται να μας πει ότι όσο πιο άμεσα διαχειρίζεται κανείς ψυχολογικά προβλήματα ή καταστάσεις που σχετίζονται με την ψυχική και πνευματική του υγεία, τόσο καλύτερη συνολική υγεία καταφέρνει να έχει. Μέσα σε αυτά τα προβλήματα ψυχικής υγείας ανήκουν και καταστάσεις για τις οποίες θα μπορούσε κανείς να νοσηλευθεί όπως: η χρήση ουσιών και η εξάρτηση από αυτές, οι ψυχωσικές και νευρωτικές διαταραχές, οι διαταραχές της διάθεσης και άλλες καταστάσεις. 
 
Για τους σκοπούς της έρευνας οι επιστήμονες χρειάστηκε να εξετάσουν τις περιπτώσεις 2,3 εκατομμυρίων ασθενών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ψυχιατρικές κλινικές κάποια στιγμή της ζωής τους. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, εκείνοι που το έπραξαν άμεσα προκειμένου να διαχειριστούν αυτά τα προβλήματα, εμφανίστηκαν να έχουν μικρότερο ποσοστό αιφνίδιου θανάτου ή λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν για κάποιο πρόβλημα υγείας. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 13/1 στο JAMA Network και για τη διεξαγωγή της συνεργάστηκαν ερευνητές από τρία πανεπιστήμια: University of Auckland, University of Michigan, Duke University. 
Τα ευρήματα της μελέτης είναι ιδιαιτέρως σημαντικά αφού αποδεικνύουν τη σχέση και την αλληλεξάρτηση της καλής ψυχικής υγείας με τη σωματική υγεία. Μια αμφίδρομη σχέση που έχει απασχολήσει πολλούς ερευνητές.