Έρευνα: Μετά τη μαστεκτομή όλο και λιγότερες γυναίκες επιλέγουν την επανορθωτική επέμβαση

Μια πρόσφατη έρευνα από το UCLA Jonsson Comprehensive Cancer Center αναφέρει ότι ο αριθμός των γυναικών οι οποίες μετά από μαστεκτομή προχωρούν σε επανορθωτική χειρουργική επέμβαση στήθους, ολοένα και μειώνεται.
Σύμφωνα με την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 931 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του στήθους και χρειάστηκε να υποβληθούν σε μαστεκτομή, κάποιες είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν τη ζωή τους με αυτή τη νέα αλλαγή στο σώμα τους ενώ άλλες για ιατρικούς λόγους δεν μπορούσαν να κάνουν επέμβαση επανόρθωσης. Το ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι οι γυναίκες που αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση επανόρθωσης, δήλωναν εξαιρετικά χαρούμενες με την απόφασή τους. Πρόκειται για γενναία απόφαση που υποδηλώνει αποδοχή της νέας κατάστασης και αυτοπεποίθηση για τη ζωή μετά την δύσκολη περιπέτεια του καρκίνου.
Από την άλλη πλευρά, μεταξύ των ιατρικών λόγων που αναγκάζουν τις γυναίκες που θέλουν να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση επανόρθωσης στήθους να μην την κάνουν, είναι ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος δηλαδή το μεγάλο σωματικό βάρος. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η επανόρθωση σε ένα σώμα με πολύ μεγάλο βάρος δεν είναι εύκολο να γίνει με μεγάλη επιτυχία και το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Κάπως έτσι, οι χειρουργοί συνιστούν στις γυναίκες να μην προχωρήσουν στη διαδικασία, τουλάχιστον μέχρι να απαλλαγούν από το μεγάλο σωματικό βάρος.
Μαστεκτομήκαρκίνος του στήθους