Εσείς ξέρετε ποια είναι η πρώτη παραλία, που έχει απινιδωτή;

Ο Γαλησσάς στη Σύρο είναι η πρώτη παραλία στην Ελλάδα, που απέκτησε αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (AED).

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή, που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και, αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα, το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση, για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή του συχνότητά.

Οι απινιδωτές σώζουν ζωές ανθρώπων, που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή. Είναι συσκευές, που χορηγούν ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή ηλεκτροσόκ, προκειμένου να επαναφέρουν τον κανονικό της ρυθμό μετά από ανακοπή.

Στην παραλία του Γαλησσά, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε έκταση στο νησί και η πιο οργανωμένη, σε επίπεδο εξοπλισμού και παροχών, ο απινιδωτής τοποθετήθηκε σε ειδικό σημείο, στην κεντρική είσοδο της παραλίας και είναι διαθέσιμος για το κοινό.

Αν υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο 150 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κολυμπώντας σε διάφορες παραλίες της Ελλάδας, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός διασφαλίζει την αντιμετώπιση περιστατικών πνιγμών από παθολογικά αίτια, παρέχοντας μια επιπλέον αίσθηση ασφάλειας για όλες τις ηλικίες.

Πηγή: Cyclades24

αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής