Εσύ κοιμάσαι και το μακιγιάζ σε «καταστρέφει»!

Το μακιγιάζ είναι μόνο για τις ώρες της ημέρας και όχι για όταν πέφτουμε στο κρεβάτι για να κοιμηθούμε.

Όλες έχουμε πέσει στο κρεβάτι για ύπνο χωρίς πρώτα να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ της ημέρας. Είτε γιατί ήμαστε κουρασμένες από το τη δουλειά, είτε γιατί ήπιαμε μερικά cocktails παραπάνω, είτε γιατί ο καλός μας δεν μας άφησε να σηκωθούμε από το κρεβάτι.

Από ότι φαίνεται, όμως, αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα μας ακόμα και αν γίνεται σπάνια.

Το να αφαιρούμε εντελώς και πάντοτε το μακιγιάζ μας πριν πάμε για ύπνο, είναι σίγουρα από τις συμβουλές ομορφιάς που έχουμε ακούσει περισσότερες φορές.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να την ακολουθούμε και γιατί επιμένουν αυστηρά σε αυτό όλοι οι αισθητικοί και οι δερματολόγοι;

Πρώτα απ’ όλα, το δέρμα μας χρειάζεται ξεκούραση, την οποία δεν μπορεί να έχει όταν το βαραίνουν τόσα προϊόντα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της μέρας μαζεύονται ρύποι από τον αέρα στη στρώση του μακιγιάζ. Αυτή η στρώση κατακάθεται πάνω στο δέρμα και επηρεάζει αρνητικά το κολλαγόνο και την ανανέωσή του κατά τη διάρκεια του ύπνου, εάν δεν την αφαιρέσουμε.

Επίσης, το σμήγμα που παράγεται παγιδεύεται στη στρώση του μακιγιάζ και ανακατεύεται με τους ρύπους που έχουν μαζευτεί, με αποτέλεσμα να παράγονται βακτήρια και να εισχωρούν στο δέρμα. Ως αποτέλεσμα έχουμε φραγμένους πόρους και υπερβολική λιπαρότητα, ακόμα και σπυράκια ή μαύρα στίγματα. Είναι πράγματα που αγωνιζόμαστε να διώξουμε από το δέρμα μας έτσι κι αλλιώς, άρα γιατί να τα φορτωθούμε τώρα από το πουθενά.

 

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ύπνοςΔέρμαΚαταστροφήΜακιγιάζ