Γέννησε κι έναν μήνα μετά έφερε στον κόσμο δίδυμα

Την περίπτωση ανέδειξε ρεπορτάζ του BBC. Η Αρίφα Σουλτάνα γέννησε ένα αγόρι στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά έπειτα από 26 ημέρες εισήχθη εσπευσμένα σε άλλο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν έγκυος σε δίδυμα και της έκαναν επείγουσα καισαρική. Τα μωρά είναι καλά στην υγεία τους.

Η νεαρή μητέρα, η οποία ζει σε ένα χωριό, γέννησε το πρώτο της παιδί στο Νοσοκομείο της Khulna. Μόλις 26 ημέρες μετά παραπονέθηκε για στομαχόπονο και διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ad-din στην περιοχή Jessore, στις 21 Μαρτίου, όπως δήλωσε στο BBC η Dr Sheila Poddar, η γυναικολόγος που την ξεγέννησε.

«Όταν ήρθε, της κάναμε υπέρηχο και διαπιστώσαμε ότι είχε δίδυμα. Σοκαριστήκαμε και εκπλαγήκαμε. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», είπε η γιατρός.

Η νεαρή μητέρα και ο σύζυγός της είναι πολύ φτωχοί και η γυναίκα δεν είχε κάνει ποτέ υπέρηχο πριν από την γέννηση του πρώτου της παιδιού.

«Δεν είχε ιδέα ότι κυοφορούσε δύο ακόμη μωρά. Της κάναμε καισαρική και έφερε στον κόσμο δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι».

Τέσσερις ημέρες μετά τη γέννα, η 20χρονη μητέρα και τα νεογέννητα πήραν εξιτήριο.

Ένας γυναικολόγος στη Σιγκαπούρη εξήγησε ότι η δίδελφυς μήτρα – όπως ονομάζεται η ανωμαλία, στην οποίο κάποια γυναίκα έχει δυο μήτρες – δεν είναι τόσο σπάνια, όσο πιστεύουμε τελικά.