Γιατί περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τη διαδικτυακή θεραπεία?

Η διαδικτυακή θεραπεία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αναμφισβήτητα ήταν η πανδημία που οδήγησε σε μια έκρηξη στις διαθέσιμες υπηρεσίες σε συνδυασμό με την επιθυμία να μιλήσουμε με επαγγελματίες ψυχικής υγείας από την άνεση του σπιτιού μας.

Τα οφέλη της διαδικτυακής θεραπείας

Όχι μόνο η τηλεθεραπεία είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ εκείνων που είναι νέοι στη θεραπεία, αλλά οι «τακτικές» θεραπείας έχουν επίσης κάνει τη αλλαγή. Ακολουθούν μερικοί από τους κύριους λόγους για τους οποίους περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τη διαδικτυακή θεραπεία:

Αποτελεσματική: Ερευνα λέει ότι η διαδικτυακή θεραπεία μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με την προσωπική θεραπεία για διάφορες καταστάσεις ψυχικής υγείας.

Προσβασιμότητα: Τα άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, έχουν περιορισμένες επιλογές θεραπείας στο ιατρείο ή που είναι χωρίς μεταφορά έχουν έναν ολόκληρο κόσμο θεραπευτών για να διαλέξουν.

Βολική: Τα άτομα που δυσκολεύονται να βρουν αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα μπορούν να καταργήσουν τις μετακινήσεις τους και να μιλήσουν με τον θεραπευτή τους στην άνεση του σπιτιού τους ή ακόμα και στα καθημερινά διαλείμματα.

Ασφαλής: Όσοι είναι ανοσοκατεσταλμένοι μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς στο σπίτι τους χωρίς να ανησυχούν μήπως κολλήσουν τίποτα.

Προσιτή: Σε σύγκριση με το κόστος της θεραπείας στο ιατρείο, η τηλεθεραπεία μπορεί να είναι λιγότερο δαπανηρή.

Λιγότερο “φοβιστική”: Για κάποιους, το να πηγαίνουν σε ένα γραφείο μπορεί να είναι εκφοβιστικό και ακόμη και να τους αποτρέψει από το να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την ψυχική τους υγεία. Η διαδικτυακή θεραπεία σάς επιτρέπει να παραμένετε στην άνεση του οικείου περιβάλλοντος.

Περισσότερες επιλογές: Η διαδικτυακή θεραπεία ανοίγει έναν κόσμο επιλογών θεραπευτών για να διαλέξετε, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε το καλύτερο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.