Γιατί το χιόνι μας δίνει χαρά;

Η επέλαση της κακοκαιρίας τις τελευταίες ημέρες έκανε τα social media κυριολεκτικά να ασπρίσουν. Οι φωτογραφίες και τα σύντομα βίντεο με χιονισμένα τοπία, δρόμους, αυτοκίνητα και ταράτσες πολυκατοικιών διαδέχονταν η μια την άλλη. Το ίδιο και οι οικογενειακές ή μοναχικές φωτογραφίες με σκουφιά και φόντο το χιόνι. Τι είναι αυτό που μας κάνει να γινόμαστε παιδιά όταν χιονίζει; Γιατί το χιόνι μας δίνει χαρά;
 
Το χιόνι στη χώρα μας μεταφράζεται σχεδόν σε αργία. Το γεγονός ότι φέρνει μαζί του πολλά άλλα προβλήματα όπως το κλείσιμο των δρόμων ή ακόμη και διακοπές ρεύματος ή υδροδότησης κάνει τα πάντα να υπολειτουργούν. Κάπως έτσι, τα παιδιά δεν θα πάνε στο σχολείο και η σύσκεψη θα μεταφερθεί για άλλη μέρα, γεγονός που μαζεύει την οικογένεια στο σπίτι.  Το χιόνι είναι ένα μικρό διάλειμμα, δεδομένου ότι δεν κρατά πολύ, που σε κάνει να πάρεις μια βαθιά ανάσα και επιτέλους να καταλάβεις τη μυρωδιά του καφέ σου. 
 
Την ίδια ώρα, το χιόνι είναι και ωραίο παιχνίδι. Απ’ το να φτιάξεις έναν χιονάνθρωπο με τα παιδιά μέχρι να παίξεις χιονοπόλεμο με τον/την σύντροφό σου, το χιόνι προσφέρει ξεγνοιασιά και ευτυχία. Μας φέρνει κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και ταυτόχρονα μας κάνει να νοιαζόμαστε πιο πολύ για αυτά. Το αν είναι καλά ντυμένα για να μην κρυώνουν ή το comfort food που θα ενώσει την οικογένεια στο τραπέζι είναι ικανοί λόγοι για να απολαύσουμε το χιόνι. 
χαράχιόνι