Γυναίκα ξύπνησε από κώμα 27 χρόνια μετά

Η Μουνίρα Αμντουλά, η οποία ήταν 32 ετών την εποχή που έπεσε σε κώμα, ήταν επιβάτης σε ένα αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κουνιάδος της, επιστρέφοντας από το σχολείο, που είχε πάει να πάρει τον γιο της.

Το όχημα συγκρούστηκε με ένα λεωφορείο. Ο τετράχρονος γιος της Ομάρ, που καθόταν μαζί της στο πίσω κάθισμα, δεν έπαθε τίποτε από τη σύγκρουση, καθώς η μητέρα του τον προστάτευσε με το σώμα της, αλλά η ίδια τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και έμεινε για ώρες χωρίς να αντιμετωπιστεί.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και αργότερα στο Λονδίνο, όπου δηλώθηκε σε κωματώδη κατάσταση (δεν ανταποκρινόταν, αλλά μπορούσε να αισθανθεί πόνο), σύμφωνα με το BBC.

«Με αγκάλιασε για να με προστατεύσει. Ποτέ δεν την εγκατέλειψα, επειδή είχα πάντα την αίσθηση ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσει», δήλωσε ο Ομάρ.

«Ο λόγος, για τον οποίο αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία της μητέρας μου, είναι για να πω στους ανθρώπους, που βρίσκονται σε ανάλογη θέση, να μην χάνουν την ελπίδα τους. Μην τους θεωρείτε νεκρούς, όταν βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση. Η μητέρα μου καθόταν μαζί μου στο πίσω κάθισμα. Όταν είδε τη σύγκρουση να έρχεται, με αγκάλιασε για να με προστατεύσει από το χτύπημα».

Στη συνέχεια η γυναίκα επέστρεψε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φιλοξενήθηκε σε διάφορες κλινικές και Νοσοκομεία. Έμεινε εκεί για μερικά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων τρεφόταν μέσω ενός σωλήνα και έκανε φυσικοθεραπείες, για να μην αποδυναμωθούν οι μύες της από την έλλειψη κίνησης.

Το 2017 δόθηκε στην οικογένεια μια χορηγία και μεταφέρθηκε στη Γερμανία. Εκεί υποβλήθηκε σε διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις στο χέρι και στο πόδι και πήρε φάρμακα για τη βελτίωση της κατάστασής της.

Έναν χρόνο μετά, ο γιος της Abdulla ενεπλάκη σε έναν καυγά στο δωμάτιο της μητέρας του, κάτι που φέρεται να την παρακίνησε να «ξυπνήσει».

«Υπήρξε μια παρεξήγησε στο δωμάτιο και ένιωσε ότι κινδύνευα, γεγονός που της προκάλεσε σοκ. Έκανε περίεργους ήχους και κάλεσα τους γιατρούς να την εξετάσουν. Τρεις μέρες αργότερα ξύπνησα, ακούγοντάς την να φωνάζει το όνομά μου».

Οι γιατροί κάνουν λόγο για σπάνια περίπτωση.