Ινδία: Άνθρωπος έχασε την ζωή του από άγνωστη ασθένεια – Εκατοντάδες σε νοσοκομεία με παρόμοια συμπτώματα

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι αρρώστησαν με συμπτώματα, τα οποία περιλαμβάνουν από ναυτία και άγχος έως απώλεια συνείδησης.

Οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε τεστ για την COVID-19 και βρέθηκαν αρνητικοί, ενώ αποκλείστηκε επίσης η ατμοσφαιρική ρύπανση ή η μόλυνση από νερό ή τρόφιμα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και πάνω από 200 άλλοι νοσηλεύτηκαν στην ινδική πολιτεία Andhra Pradesh. με μια άγνωστη ασθένεια, δήλωσαν τη Δευτέρα τοπικές αρχές υγείας.

Οι πρώτες περιπτώσεις σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην αρχαία πόλη του Eluru και έκτοτε, οι ασθενείς παρουσίασαν συμπτώματα που περιλαμβάνουν από ναυτία και άγχος έως απώλεια συνείδησης, ανέφεραν τοπικοί γιατροί.

Ο άντρας που πέθανε ήταν μεταξύ εκείνων που έπρεπε να νοσηλευτούν για την ασθένεια. Ήταν 45 ετών και εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με επιληψία και ναυτία, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

Ο κρατικός εκπρόσωπος υγείας Manikyala Rao είπε στο dpa ότι ο θάνατος του άνδρα δεν μπορεί να συνδεθεί άμεσα με την ασθένεια, υποδηλώνοντας ότι είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή.

“Όλοι οι ασθενείς εξετάστηκαν αρνητικοί για την COVID-19. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η μόλυνση του νερού ή των τροφίμων αποκλείεται επίσης μετά τη διεξαγωγή των δοκιμών. Είναι κάποια μυστηριώδης ασθένεια και διεξάγονται περισσότερες εργαστηριακές εξετάσεις για να μάθουμε τι είναι”, δήλωσε ο Rao. .

Ειδικοί έχουν σταλεί στο Eluru για να διερευνήσουν τις αιτίες της ασθένειας και να φροντίσουν τους ασθενείς, ενώ μια έρευνα από σπίτι σε σπίτι βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον πιθανών ασθενών.

Το κόμμα Telugu Desam της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η μόλυνση των υδάτων ήταν η αιτία της ασθένειας και κατηγόρησε την τρέχουσα κυβέρνηση για αμέλεια. Ο αρχηγός του κόμματος Ν. Chandrababu Naidu ζήτησε επίσης αμερόληπτη έρευνα και κάλεσε τις αρχές να κηρύξουν το περιστατικό στο Eluru ως έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας.

Πηγή: DW

ινδίαμυστηριώδης ασθένεια