Καύσωνας: Πώς να αντιμετωπίσετε την δυσάρεστη αύξηση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με το CDC, κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες σημειώνονται κατά μέσο όρο 702 θάνατοι που σχετίζονται με τη ζέστη. Καθώς το κύμα καύσωνα αυτής της εβδομάδας έρχεται, διαβάστε παρακάτω τα σημάδια ασθενειών που σχετίζονται με τη ζέστη και πώς να παραμείνετε ασφαλείς και δροσεροί καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν.

Η διατήρηση της δροσιάς είναι το κλειδί για να παραμείνετε υγιείς κατά τη διάρκεια ενός κύματος καύσωνα. Η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους με κλιματισμό μπορεί να διατηρήσει το σώμα σας δροσερό και να αποτρέψει την θερμοπληξία. Εάν το σπίτι σας δεν διαθέτει κλιματισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε δημόσιους χώρους όπως εμπορικά κέντρα ή βιβλιοθήκες για να μείνετε μακριά από τη ζέστη για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Είναι επίσης βασικό να μένετε μακριά από τον ήλιο κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα, αναφέρει ο Cedric Dark, MD, επίκουρος καθηγητής επείγουσας ιατρικής στο Baylor College of Medicine στο Χιούστον.

“Αν μπορείτε, μείνετε μακριά από τη ζέστη, ειδικά κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, συνήθως από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.”, λέει, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης της κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα.

Ο προγραμματισμός υπαίθριων δραστηριοτήτων και εργασιών για το πρωί ή το βράδυ, όταν οι θερμοκρασίες είναι λιγότερο σκληρές, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την θερμοπληξία. Εάν βρίσκεστε έξω, μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να φοράτε ελαφριά ρούχα, ώστε να μην υπερθερμαίνεστε.

Σε συνθήκες επικίνδυνης ζέστης, η αναγνώριση των σημείων της θερμοπληξίας είναι απαραίτητη. Τα σημάδια περιλαμβάνουν αδυναμία, ζάλη, πονοκέφαλο, ναυτία, υπερβολική εφίδρωση και λιποθυμία. Ο Dark περιγράφει τη νόσο που σχετίζεται με τη θερμότητα ως ένα “φάσμα”, που κυμαίνεται από ήπια εξανθήματα από τη ζέστη έως θανατηφόρο θερμοπληξία. Σε περιπτώσεις θερμοπληξίας από την ζέστη, “το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε αυτό που κάνετε, να ξεκουραστείτε, να πάτε σε σκιά ή σε κλιματιζόμενο εσωτερικό χώρο”, συμβουλεύει.

Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας σε ζεστό καιρό. Είναι ωφέλιμο να πίνετε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και αν δεν αισθάνεστε διψασμένοι, σύμφωνα με το CDC. Αν ασκείστε ή εργάζεστε έξω κατά τη διάρκεια καύσωνα, η κατανάλωση αθλητικών ποτών μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντικατάσταση των αλάτων και των ηλεκτρολυτών, που χάνονται από την εφίδρωση. Η αποφυγή ποτών που περιέχουν καφεΐνη, ζάχαρη ή αλκοόλ – καθώς όλα αυτά μπορούν να συμβάλουν στην αφυδάτωση σε ζεστό καιρό – είναι επίσης υψίστης σημασίας.

 

Καύσωναςfront-stories