Καθ’ έξιν αποβολές: Αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά;

Οι καθ’ έξιν αποβολές μπορεί να προκληθούν από μια υποκείμενη λοίμωξη, πιστεύουν οι επιστήμονες, που ξεκίνησαν μια σημαντική μελέτη, για να διαπιστώσουν εάν το πρόβλημα μπορεί να θεραπευθεί με αντιβιοτικά.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Warwick και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Coventry ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες, που αποβάλλουν κατ’ εξακολούθηση, έχουν μια φλεγμονή στη μήτρα, που ονομάζεται ενδομητρίτιδα.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και των ΗΠΑ, ήδη συνιστούν αντιβιοτικά για την ενδομητρίτιδα, η οποία μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία και πόνο. Ωστόσο καμία μελέτη δεν έχει αποδείξει ότι τα αντιβιοτικά αποτελούν αποτελεσματική θεραπεία για τις αποβολές.

Βρετανοί επιστήμονες έλαβαν 1,9 εκατομμύρια λίρες από το NHS, για να διαπιστώσουν εάν θα μπορούσε να λειτουργήσει το φάρμακο.

Η έναρξη της μελέτης ανακοινώθηκε στο Science Festival της Βρετανίας.

Ο καθηγητής Siobhan Quenby, από την Ιατρική Σχολή του Warwick, είπε σχετικά: “Η ιδέα μου για αυτήν την έρευνα είναι να έχουμε μια λύση για τις αποβολές, πριν από την επίτευξη εγκυμοσύνης. Έτσι, αντί να περιμένουμε να υπάρξει εγκυμοσύνη και να προσπαθήσουμε να την σώσουμε, προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε τη μήτρα, για να αποτρέψουμε την απώλεια της εγκυμοσύνης.

Κανείς δεν έχει κάνει ποτέ ελεγχόμενη μελέτη, για να δει αν τα αντιβιοτικά λειτουργούν για την ενδομητρίτιδα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να συνταγογραφηθούν φάρμακα επί του παρόντος. Αυτή είναι μια ενδεχομένως νέα θεραπεία για περίπου τις μισές γυναίκες, που αποβάλλουν καθ’ έξιν”.

Η ερευνητική ομάδα αναζητά 7.000 ζευγάρια, για να συμμετάσχουν στην έρευνα.

αντιβιοτικάαποβολέςενδομητρίτιδα