Καθαριστής αέρα και κατοικίδια πάνε μαζί!  

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια σκυλιά έχουν καλύτερη κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη.   Ο καθαριστής αέρα Aerte θα σας απαλλάξει από τα αλλεργιογόνα για να απολαμβάνετε άφοβα την παρέα των αγαπημένων κατοικιδίων.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatric Research (Λονδίνο, 2020), τα μικρά παιδιά  έχουν καλύτερη κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη όταν στο σπίτι που ζουν υπάρχει σκύλος.   Μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και στο Telethon Kids Institute, προχώρησαν σε μελέτη στην οποία, 1.646 γονείς παιδιών με ηλικία 2 έως 5 ετών, υποβλήθηκαν σε ερωτηματολόγιο σχετικά με την ύπαρξη σκύλου στο σπίτι αξιολογώντας τη σωματική δραστηριότητα και την κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού τους. Από τα 1.646 νοικοκυριά που περιλήφθηκαν στη μελέτη, 686 (42%) είχαν σκύλο.

Λαμβάνοντας υπόψιν την ηλικία των παιδιών, το βιολογικό φύλο, τις συνήθειες ύπνου, τον χρόνο που περνάνε μπροστά σε οθόνες και το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που ζούσαν με σκύλους, είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να έχουν γενικές δυσκολίες με τα συναισθήματά τους και τις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις από τα παιδιά που δεν είχαν σκύλο. Ακόμα, τα παιδιά από οικογένειες που κατέχουν σκύλους είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να συμμετάσχουν σε αντικοινωνικές συμπεριφορές και 40% λιγότερο πιθανό να έχουν προβλήματα στις σχέσεις τους  με άλλα παιδιά.

Η  παρουσία ενός σκύλου στην οικογένεια, σχετίζεται με πολλές θετικές συμπεριφορές και συναισθήματα.
Το 36% των παιδιών που πήγαιναν βόλτα το σκυλί μαζί με την οικογένειά τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με την έρευνα, είχε λιγότερες πιθανότητες να έχουν κακή κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη από εκείνους που περπατούσαν με τον οικογενειακό σκύλο τους λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Επιπλέον, τα παιδιά που έπαιζαν με τον οικογενειακό τους σκύλο τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν 74% περισσότερες πιθανότητες να καλλιεργήσουν σχέσεις που βασίζονται στη θετική αντιμετώπιση και συμπόνια.

Τα ευρήματα της έρευνας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ζωή με ένα σκύλο στο σπίτι,  μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη και την ευημερία των παιδιών, πιθανότατα εξαιτίας της σύνδεσης που υπάρχει μεταξύ παιδιού και σκυλιού, αλλά και εξαιτίας του χρόνου που αφιερώνει το παιδί παίζοντας και βγάζοντας βόλτα το σκυλί του.

Πρέπει οι οικογένειες με μικρά παιδιά να τρέξουν και να πάρουν ένα σκυλί;
Εξαρτάται. Πολλές οικογένειες υιοθετούν κατοικίδια ζώα κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι που σχετίζονται με το COVID-19 και αυτό μπορεί να είναι ένας θετικός τρόπος για να διοχετεύσετε επιπλέον χρόνο και ενέργεια. Παρόλο που η υιοθέτηση ενός ζώου απαιτεί πολλή προετοιμασία, τα μικρά παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από τη συμμετοχή στον προγραμματισμό, τις καθημερινές ευθύνες και την εκπαίδευση που συνεπάγεται η φροντίδα ενός σκύλου. Έχοντας ένα κατοικίδιο προκαλεί ένα παιδί να διαβάσει τη γλώσσα του σώματος του ζώου και τη μη λεκτική συμπεριφορά, να αναρωτηθεί τι σκέφτεται το ζώο και να αναπτύξει ενσυναίσθηση.

Καθαριστής αέρα και κατοικίδια
Πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες, μπορεί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλεργιών τόσο από το αναπνευστικό, όπως αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα όσο και από το δέρμα.  Τα αλλεργιογόνα του σκύλου προέρχονται πρωτίστως από το σάλιο του (σιελογόνοι αδένες) και δευτερευόντως από το δέρμα αλλά και τα ούρα. Από τις παραπάνω πηγές τα αλλεργιογόνα με την ξήρανση απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα του σπιτιού και εισπνέονται από τα αλλεργικά άτομα προκαλώντας τα συμπτώματα.

Καθαριστής αέρα και κατοικίδια πάνε μαζί!  

Σήμερα μπορείτε να απολαμβάνετε την συντροφιά του κατοικιδίου σας χωρίς να ανησυχείτε για αλλεργίες με σύμμαχο τον καθαριστή αέρα  Aerte Klean. Τοποθετήστε τη συσκευή στο σπίτι, και αφήστε την να λειτουργεί όλο το 24ωρο, ώστε να γίνεται διαρκώς απολύμανση του αέρα και να σας προστατεύει ημέρα και νύχτα. Η μοναδική τεχνολογία Aerte προσφέρει ιδιαίτερα υψηλή απόδοση και αποτελεσματικότητα.  Έτσι καθαριστής αέρα και κατοικίδια, πάνε μαζί!