Κοροναϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την έξαρση των κρουσμάτων – Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έρχεται δεύτερο κύμα

Σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα (Δευτέρα) το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης των εξελίξεων για τον κοροναϊό από την κυβέρνηση.

  • Η σύσκεψη θα γίνει υπό τον πρωθυπουργό και σε αυτήν θα συμμετάσχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Αυτό συμβαίνει ενώ οι επιστήμονες παρουσιάζουν ως αναπόφευκτο  ένα δεύτερο κύμα του κοροναϊού στη χώρα μας, την ώρα που παρατηρείται αύξηση τόσο των εγχώριων όσο και των εισαγόμενων κρουσμάτων ενώ προβληματίζει και η αύξηση των «ορφανών» περιστατικών.

Από τις αρχές του Ιουλίου, τα νούμερα των καθημερινών κρουσμάτων της νόσου Covid-19 παραμένουν διψήφια και ειδικά την εβδομάδα που πέρασε υπήρξε μεγάλη αύξηση. Κυβέρνηση και ειδικοί ανησυχούν για τα εισαγόμενα κρούσματα, ειδικά από τα Βαλκάνια και τη Σερβία, με Σέρβους τουρίστες να έχουν εντοπιστεί θετικοί στον ιό στον Προμαχώνα και την Εύβοια.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή, 31 νέα κρούσματα κοροναϊού στην χώρα τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Το Σάββατο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 41 κρούσματα, εκ των οποίων τα 26 ήταν εισαγόμενα. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.803 ενώ οι θάνατοι παραμένουν 193 καθώς σήμερα δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.

Από τα κρούσματα, τα 998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι συνεχίζουν να νοσηλεύονται 10 συμπολίτες μας με διάμεση ηλικία τους τα 59 έτη. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Εν τω μεταξύ, αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια.

Κοροναϊόςκρούσματα κοροναϊόςΕλλάδα κοροναϊόςΜαξίμου