Κοροναϊός: Μπορεί να γίνει διασπορά μέσω των κλιματιστικών;

Οι απορίες για τη συμπεριφορά του κοροναϊού είναι πολλές και ακόμη η επιστημονική κοινότητα δεν είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις σε όλες. Καθώς διανύουμε ημέρες με αστάθεια στην θερμοκρασία, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σταδιακά θα ξεκινήσουν να θέτουν σε λειτουργία το κλιματιστικό τους. Είναι όμως αυτή την περίοδο η χρήση τους ασφαλής;

Στην τακτική καθημερινή του ενημέρωση, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ρωτήθηκε κατά πόσο τα κλιματιστικά μπορούν να αποτελέσουν μέσο μετάδοσης του κοροναϊού.

Χαρακτήρισε το θέμα “δύσκολο”, ενώ δήλωσε πως ελπίζει ότι η αλλαγή του καιρού, δεν θα έχει επίδραση στην διασπορά του ιού.

Δείτε επίσης

Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη κρουσμάτων

«Ξέρουμε ότι το καλύτερο μέσο για να αραιώσει κατά κάποιο τρόπο η ποσότητα των ιικών σωματιδίων σε ένα σπίτι, αν σε αυτό ας πούμε είναι κάποιο άτομο που έχει συμπτώματα, είναι ο καλός αερισμός του χώρου», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

«Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να αερίζει συχνά και τακτικά τον χώρο στον οποίο έχει κάποιο ο οποίος έχει ήπια συμπτώματα και δεν ξέρει αν έχει ή δεν έχει τον ιό», δήλωσε ο κος Τσιόδρας.

«Σχετικά με τα κλιματιστικά υπάρχουν μερικά αναπάντητα ερωτηματικά, καλύτερα να εξαερίζουν τον αέρα προς τα έξω παρά να ανακυκλώνουν τον ίδιο τον αέρα του σπιτιού», εξήγησε ο κ. Τσιόδρας.

 

Διαβάστε ακόμη

ΧΑΠ: Αυξημένος ο κίνδυνος για καρκίνο του πνεύμονα, ακόμα και σε ανθρώπους που ποτέ δεν κάπνισαν

ΒΙΝΤΕΟ: “Γεια, είμαι ο Covid-19” – Το μήνυμα του κοροναϊού στην ανθρωπότητα

μεταδοση ιουκλιματιστικόΚοροναϊόςΣωτήρης Τσιόδρας