Κορονοϊός: Πάνω από 6.200 ελέγχονται αν τηρούν την καραντίνα

Αυστηροί τακτικοί έλεγχοι και ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα περιλαμβάνονται στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή την προσπάθεια και μάλιστα στο στόχαστρο της βρίσκονται όλοι εκείνοι οι οποίοι αποτελούν “ύποπτα κρούσματα” και θα πρέπει να εφαρμόζουν το μέτρο της απομόνωσης με απόλυτη ευλάβεια.

Όπως ανέφερε χθες ο Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μέχρι το βράδυ της Κυριακής 29/3 το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στη ΓΑΔΑ, είχε ιχνηλατήσει 324 θετικά κρούσματα και 513 στενές επαφές τους.

Την ίδια στιγμή, έχουν καταχωρηθεί οι επιβάτες 172 πτήσεων εξωτερικού, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για την υποχρέωση τους να τεθούν σε 14μερη καραντίνα, καθώς και για τα μέτρα πρόληψης και ατομικής προστασίας που πρέπει να ακολουθούν.

Επίσης μέχρι το βράδυ της Κυριακής, 6.229 άτομα ελέγχονταν από κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την τήρηση του κατ’ οίκον περιορισμού τους. Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, από τους οποίους οι 3.109 στην περιοχή της Αττικής.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, 22 συμπολίτες μας βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

“Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι πέρα από αυτούς που τελούν σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπάρχουν και 83 συνάνθρωποι μας οι οποίοι διεξάγουν την καραντίνα τους σε ξενοδοχείο. Πρόκειται για 22 άτομα το τεστ των οποίων ήταν θετικό και άλλα 61 που επέλεξαν οικειοθελώς να ολοκληρώσουν την περίοδο της καραντίνας τους στο ξενοδοχείο, προκειμένου να προστατεύσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα” αναφέρει ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης άλλοι 160 πολίτες στην Θράκη περιμένουν τα αποτελέσματα των ελέγχων, για να αποφασίσουν την παραμονή τους ή όχι την μεταφορά τους στο σπίτι, έτσι ώστε να μπορέσουν και εκείνοι να ολοκληρώσουν την καραντίνα τους.

“Προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο και σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, αξιολογούμε καθημερινά τα δεδομένα κάθε περιοχής, σε όλη την επικράτεια, και παίρνουμε τις σχετικές αποφάσεις” σημείωσε ο υφυπουργός.

Κάτω από αυτή την συνθήκη, λοιπόν, και αξιολογώντας ως υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,με εντολή Χαρδαλιά και σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αναστέλλεται για προληπτικούς λόγους η λειτουργία του εργοταξίου της Ομάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες και όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή, λειτουργούν ήδη με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού στους εργασιακούς αυτούς χώρους.

κορονοϊόςύποπτα κρούσματαΝίκος Χαρδαλιάς