Κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη του Κορονοϊού εντοπίστηκαν στη Θάσο

Τα κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη του Κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη Θάσο προβληματίζουν ιδιαίτερα με τον Δήμαρχο του νησιού να υποβάλει δεύτερο αίτημα για κλείσιμο των σχολείων της περιοχής. Το σύνολο των παιδιών που νόσησαν από Κορονοϊό είναι περίπου 25 με το τελευταίο από αυτά να επιβεβαιώνεται στο Γυμνάσιο του Πρίνου.
Ο Δήμαρχος της Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, ζήτησε για δεύτερη φορά να κλείσουν τα σχολεία εφόσον υπάρχει πρόβλημα με τις τοποθεσίες τους που είναι πολύ κοντά η μια στην άλλη με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η πιθανότητα μετάδοσης και διασποράς του ιού ακόμη και όπου ως σήμερα δεν είχαν εντοπιστεί κρούσματα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κυριακίδης, πολλά σχολεία της περιοχής έχουν κοινή αυλή ενώ υπάρχουν ακόμα και δάσκαλοι ή καθηγητές που χρειάζεται να διδάσκουν σε δύο σχολεία του νησιού. «Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε τα δεδομένα που έχουμε και την ανησυχία που υπάρχει στο υγειονομικό προσωπικό και στους γονείς», είπε, σχετικά με την απόρριψη του πρώτου αιτήματος.
Η σχετική ανακοίνωση: 
«Συμφωνήσαμε σήμερα όλοι οι τοπικοί εμπλεκόμενοι φορείς, ότι η άμεση αναστολή της διά ζώσης εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων της Θάσου είναι ο μοναδικός τρόπος για την άμεση προστασία της κοινότητας Θάσου από την πανδημία της Covid-19. Έχοντας ως δεδομένη πλέον, την ύπαρξη μεταλλαγμένων στελεχών του ιού στη Θάσο, καλώ για μια ακόμη φορά τους πολίτες του νησιού, να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας που όλοι γνωρίζουμε, καθώς τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού διακρίνονται για την ιδιαίτερα αυξημένη μεταδοτικότητά τους».
βρετανική μετάλλαξηΘάσος