Ξεκινάει Γερμανική έρευνα προκειμένου να καταγραφούν όσοι έχουν ανοσία στον κοροναϊό

Επιστήμονες στη Γερμανία ξεκινούν έρευνα στην οποία θα επιχειρήσουν να καταγράψουν όσους έχουν αναπτύξει ανοσία στον κορονοϊό, προκειμένου να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στην «κανονικότητα».

Με συντονιστή τον επιδημιολόγο Γκέραρντ Κράουζε του κέντρου Επιδημιολογικών Ερευνών Χέλμχολτς στο Μπραουνσβάιγκ, με τη συμμετοχή νοσοκομείων όπως το Σαριτέ του Βερολίνου, θα ληφθούν δείγματα αίματος από 100.000 πολίτες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Τα δείγματα θα υποβληθούν σε τεστ αντισωμάτων και από αυτά θα προσδιοριστεί πόσο μεγάλη είναι η διασπορά του ιού στον πληθυσμό, δηλαδή πόσα αδιάγνωστα κρούσματα, ασυμπτωματικά ή με ήπια συμπτώματα, υπήρξαν.

Όσοι βρεθούν να έχουν αντισώματα θα μπορούν να λάβουν ένα είδος πιστοποιητικού που θα τους επιτρέπει να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής και εργασίας.

Ο έλεγχος θα επαναληφθεί στους ίδιους εθελοντές και θα επεκταθεί ώστε να χρησιμοποιούνται διαφορετικές ομάδες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να καταγράφεται και η εξέλιξη της πανδημίας.

Οι επιστήμονες σκοπεύουν ουσιαστικά να διαπιστώσουν την πραγματική εξάπλωση του εν λόγω ιού (Sarvs-CoV-2), καθώς και το πόσα είναι τα θύματα σε σχέση με τα πραγματικά κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τα 47.400, ενώ πάνω από 280 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Εάν η μελέτη περάσει την τελική φάση της έγκρισης, θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου, ενώ έως τα τέλη Απριλίου θα υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα. «Θα μπορούσαμε να εκδώσουμε για όσους έχουν αντισώματα ένα είδος πιστοποιητικού, το οποίο να τους επιτρέπει να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους», ανέφερε ο Κράουζε.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΈρευναΓερμανίαΚοροναϊόςανοσία