“Μένουμε Σπίτι” και κάνουμε ένα ωραιότατο επαγγελματικό μανικιούρ χωρίς να μετακινηθούμε

Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, κρίνεται απαραίτητο να κρατήσουμε την ηρεμία μας.

Ένας εύκολος τρόπος για να το πετύχουμε  είναι να περιποιηθούμε τον εαυτό μας. Τόσο εμφανισιακά, όσο και ψυχικά.

Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε ένα το μανικιούρ που να μοιάζει επαγγελματικό μόνες μας στο σπίτι.

Η διαδικασία δεν είναι και τόσο δύσκολη αλλά για να την απλοποιήσουμε μπορούμε να την  χωρίσουμε σε 5 βήματα.

Δείτε λοιπόν παρακάτω πώς μπορείτε και εσείς να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα χωρίς να μεκινηθείτε.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία θα πρέπει να έχετε συγκεντρώσει τα πράγματα που θα χρειαστείτε για το μανικιούρ.

Αυτά είναι τα εξής: Μια χάρτινη λίμα, ένα ξυλάκι ή ένα εργαλείο για να απομακρύνεις τα πετσάκια, ένα buffer, ένα λαδάκι για τα πετσάκια, μία κρέμα χεριών, μανό που θα λειτουργήσει ως βάση και φυσικά, το μανό με το χρώμα που θέλετε να έχουν τα νύχια σας.

Ξεβάψτε τα νύχια σας από το προηγούμενο μανικιούρ!

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το προηγούμενο μανικιούρ σας. Αν πρόκειται για απλό μανικιούρ, είστε τυχερή και μπορείτε απλά να ξεβάψετε τα νύχια σας βάζοντας λίγο ασετόν σε ένα κομμάτι βαμβάκι. Αν έχετε κάνει ημιμόνιμο και δεν έχετε προλάβει να το βγάλετε, θα χρειαστεί λίγη περισσότερη δουλειά, καθώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και αλουμινόχαρτο. Βάζετε ασετόν σε βαμβάκι και τυλίγετε ένα ένα τα νύχια σας με αλουμινόχαρτο για περίπου δέκα λεπτά. Όταν βγάλετε τα αλουμινόχαρτα με τα βαμβάκια που έχουν ασετόν το ημιμόνιμο πλέον μπορεί να βγει εύκολα.

Αντιμετωπίστε τα πετσάκια!

Αφού έχετε καθαρίσει λοιπόν τα νύχια σας πρέπει λίγο να μεριμνήσετε για τη περιποίησή τους. Συγκεκριμένα αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε λίγο λαδάκι στα πετσάκια σας και να περιμένετε 2- 3 λεπτά. Έτσι, θα μαλακώσουν και θα είναι πιο εύκολο να τα σπρώξετε προς τα πίσω είτε με το ξυλάκι, είτε με το κατάλληλο μεταλλικό εργαλείο. Ύστερα πάλι με βαμβάκι και ασετόν καθαρίστε πολύ καλά τα νύχια σας ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα από το λαδάκι.

Σχημάτισε τα νύχια σας και χρησιμοποιήστε το buffer

Στη συνέχεια, λιμάρετε τα νύχια σας για να τους δώσετε το σχήμα που επιθυμείτε. Σημαντική λεπτομέρεια είναι να μη λιμάρετε τα νύχια σας πέρα δώθε αλλά μόνο προς μία κατεύθυνση. Αφού έχετε το επιθυμητό σχήμα, χρησιμοποίησε το buffer για να λειάνετε την επιφάνεια του κάθε νυχιού.

Ενυδατώστε τα χέρια σας

Επιβάλλεται, αφού κάνετε επαγγελματικό μανικιούρ, να περιποιηθείτε και λίγο τα χέρια σας. Το συνεχές πλύσιμο άλλωστε μπορεί να τα ταλαιπωρήσει, οπότε για να τα κρατήσετε ενυδατωμένα χρησιμοποιώντας μία κρέμας χεριών.

Βάψτε τα νύχια σας προσεκτικά

Τώρα φτάσαμε στο τελευταίο βήμα για ένα επαγγελματικό μανικιούρ! Έχοντας δει διάφορες εικόνες στο διαδίκτυο σίγουρα θα έχετε καταλήξει σε ποιο χρώμα ή σε ποιο σχέδια θέλετε να κάνετε στα νύχια σας. Οπότε χρησιμοποίηστε πρώτα ένα διαφανής μανό ως βάση για να προστατέψετε τα άκρα σας και σε δεύτερη φάση βάψτε τα νύχια σας με το χρώμα που θέλετε.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

σπίτιΜανικιούρΚοροναϊός