Νέα εφαρμογή “φυλάει” στο cloud τον προσωπικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας

Την παρουσίαση έκαναν οι δημιουργοί της Βαγγέλης Κωστάλας Senior Developer και Team Leader, Σταύρος Πιτόγλου, Chief Technical Officer και Μιχάλης Ζαφειρίου, Technical Support Manager, ενώ παρών ήταν και ο Σπύρος Παζιάνας, Vice President COO της Computer Solutions.

Όπως εξήγησαν, πρόκειται για ένα app προσωπικού φακέλου υγείας, στον οποίον μπορεί να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, καθώς το MedInfoBook – όπως ονομάζεται – δεν θα είναι αποθηκευμένο μόνο στο κομπιούτερ του, αλλά και στο Διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στο cloud. Με άλλα λόγια πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, άμεσα προσβάσιμη αποκλειστικά από τον χρήστη της, ή από οποιονδήποτε άλλον εκείνος επιλέγει, απόλυτα ασφαλής όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, καθώς χρησιμοποιεί μοντέρνα κρυπτογραφημένα συστήματα, μεθόδους και μηχανισμούς(Ε2ΕΕ).

Ειδικότερα οι ομιλητές επεσήμαναν ότι στην εφαρμογή ο κάθε χρήστης μπορεί να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την υγεία του: Ημερομηνίες και αποτελέσματα των τσεκ-απ του, των αιματολογικών και άλλων ιατρικών εξετάσεών του, μαστογραφίες, καρδιογραφήματα, κτλ, φαρμακευτικές αγωγές που ακολούθησε για κάποια προβλήματα υγείας του παρελθόντος, διευθύνσεις και τηλέφωνα των θεραπόντων γιατρών του, εμβόλια που έκανε ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του, και γενικά όλες τις πληροφορίες του ιατρικού του ιστορικού, καθώς και των οικείων του.

Με τον τρόπο αυτόν δεν θα χρειάζεται πλέον να απομνημονεύει τις παραπάνω πληροφορίες, ούτε να χάνει τον χρόνο του, ψάχνοντας στα συρτάρια του για να τις βρει, κάθε φορά που τις χρειάζεται.

Επιπλέον μπορεί να αποθηκεύει και πληροφορίες, που δεν έχει ο γιατρός του, αλλά του είναι χρήσιμες. Όπως, για παράδειγμα, η καθημερινή άσκηση, οι διατροφικές συνήθειες, στην περίπτωση διαβητικών τα επίπεδα γλυκόζης, στην περίπτωση υπέρτασης τις εκάστοτε μετρήσεις, κ.ά.

Παράλληλα με το app MedInfoBook υπάρχει η δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με παρόχους υγείας για τη λήψη και αποθήκευση των αποτελεσμάτων οποιασδήποτε ιατρικής εξέτασης.