Νερό με άδειο στομάχι: 4 οφέλη για την υγεία που δεν γνωρίζατε

Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού καθημερινά είναι απαραίτητη για την υγεία του οργανισμού και συνοδεύεται από πολλαπλά οφέλη . Ωστόσο, ένας κοινός όρος για την έλλειψη αρκετού νερού είναι η αφυδάτωση, η οποία προκαλεί δυσκολία συγκέντρωσης, υπερθέρμανση στο σώμα, εναλλαγές της διάθεσης και πιο σοβαρά προβλήματα, όπως δυσκοιλιότητα και πέτρες στα νεφρά. Το βέλτιστο ποσοστό νερού στο σώμα των ανδρών είναι 50 – 65 % του συνολικού σωματικού βάρους. Στις ενήλικες γυναίκες, ο μέσος όρος είναι μεταξύ 45 – 60 %, ενώ, στα νεογέννητα, το πρότυπο είναι μεταξύ 75 και 78 %, μειώνοντας στο 65 τοις εκατό κατά ένα έτος. Το νερό έχει χαρακτηριστικά που προάγουν την υγεία, αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να πίνετε νερό με άδειο στομάχι;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν 4 σημαντικά οφέλη από την κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι:

Αυξάνει την Ενέργεια

Η αφυδάτωση είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες χαμηλής ενέργειας και πρόκλησης κόπωσης. Η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι προκαλεί τα ερυθρά αιμοσφαίρια να πληθαίνουν ταχύτερα, αυξάνοντας τα επίπεδα ενέργειας του σώματος. Επειδή το νερό βοηθά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, η επαρκής ενυδάτωση συμβάλλει επίσης στην ψυχική ευεξία και στην βελτιωμένη διανοητική λειτουργία.

Βοηθά στη διαχείριση βάρους

Η κατανάλωση νερού επιτρέπει στο σώμα να καίει περισσότερες θερμίδες από ό,τι συνήθως, όταν κανείς πίνει νερό με άδειο στομάχι.

Βελτιώνει το δέρμα και τα μαλλιά

Η καλή ενυδάτωση σχετίζεται επίσης με πολλά πλεονεκτήματα για το δέρμα και τα μαλλιά. Το νερό ενισχύει την ποιότητα τις τρίχας και προάγει τα λαμπερά και υγιή μαλλιά. Ωστόσο, επειδή το νερό αντιπροσωπεύει έως και το 1/4 των μαλλιών, η χαμηλή πρόσληψη νερού μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα και αδυναμία των μαλλιών.

Βελτιώνει την υγεία του εντέρου σας

Η σωστή και επαρκής ενυδάτωση είναι βασικός παράγοντας διατήρησης της ομαλής εντερικής λειτουργίας, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο απώλειας τοξινών από τον οργανισμό.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα γεμάτο ποτήρι νερό μόλις σηκωθείτε το πρωί, το οποίο μπορεί να είναι είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε χλιαρό. Εάν η ήπια γεύση σας δυσκολεύει την κατανάλωση, μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή λεμόνι σε αυτό. Να θυμάστε ότι η κατανάλωση νερού πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες ενός ατόμου.

ενυδάτωσηfront-storiesπόσο νερό πρέπει να πίνω;