Ο φυσικός χυμός με τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία μας!

Το σέλινο είναι φυτό με σημαντικές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες C, B1, και B2.

Περιέχει επίσης φυτοχημικά συστατικά όπως το καφεϊκό οξύ, το κουμαρινικό οξύ, το φερουλλικό οξύ, η λουτεολίνη, η κερκετίνη, η καμπεφερόλη κ.α., σημαντικά για την υγεία.

Έχει διουρητική δράση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση παθήσεων των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, καθώς και κατά των ρευματικών παθήσεων.

Δείτε τι μπορεί να σας προσφέρει ένας χυμός σέλινου:

Ενυδατώνει

Το σέλινο είναι έτσι κι αλλιώς πλούσιο σε νερό, συνεπώς η κατανάλωση χυμού σέλινου σας παρέχει επαρκή ποσότητα νερού εκτός από θρεπτικά συστατικά.

Ξεφουσκώνει

Ένα ή δύο φλιτζάνια χυμού σέλινου θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα. Το σέλινο αποτελεί φυσικό διουρητικό και βοηθά στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών και του φουσκώματος.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συμβάλλει στην καταπολέμηση ασθενειών. Τα οφέλη του πολλαπλασιάζονται όταν καταναλώνεται σε μορφή χυμού, αντί της κατανάλωσης λίγων μίσχων ή φύλλων σέλινου.

Πηγή μαγνησίου

Το σέλινο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των μυών. Είναι επίσης πλούσιο σε νιτρικά άλατα, τα οποία τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Υγείαχυμός σέλινου