Ο καφές εμποδίζει την ανάπτυξη των εφήβων;

Ο καφές είναι ένα από τα πιο ευρέως καταναλωτικά ροφήματα με καφεΐνη στον κόσμο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα δυναμωτικά του αποτελέσματα, καθώς και στην υπέροχη γεύση και το άρωμά του.

Στην πραγματικότητα, οι ενήλικες στις ΗΠΑ ηλικίας 18-65 ετών πίνουν περισσότερο καφέ από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα με καφεΐνη, συμπεριλαμβανομένων ενεργειακών ποτών, τσαγιού και σόδας. Μεταξύ των εφήβων, ο καφές είναι το δεύτερο πιο καταναλωτικό ρόφημα με καφεΐνη, μετά τα ενεργειακά ποτά.

Αντίστοιχα, υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το εάν ο καφές είναι ασφαλής για τους εφήβους, καθώς πιστεύεται ότι εμποδίζει τη σωστή ανάπτυξη και ανάπτυξη των οστών.

Για κάποιο διάστημα, οι αναπτυσσόμενοι έφηβοι είχαν προειδοποιηθεί ότι η κατανάλωση καφέ θα εμπόδιζε την ανάπτυξή τους.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση καφέ έχει κάποια επίδραση στο ύψος.

Μια μελέτη παρακολούθησε 81 γυναίκες ηλικίας 12-18 ετών για έξι χρόνια. Δεν βρήκε καμία διαφορά στην υγεία των οστών μεταξύ εκείνων που είχαν την υψηλότερη ημερήσια πρόσληψη καφεΐνης, σε σύγκριση με αυτούς με τη χαμηλότερη.

Η ακριβής προέλευση αυτού του μύθου είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι έχει κάποια σχέση με την καφεΐνη που βρίσκεται φυσικά στον καφέ.

Η πρώιμη έρευνα πρότεινε μια συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης καφεΐνης και της μειωμένης απορρόφησης ασβεστίου, η οποία είναι απαραίτητη για τη δύναμη και την υγεία των οστών.

Έτσι, δεν ήταν τραβηγμένο να προειδοποιήσουμε τους αναπτυσσόμενους εφήβους να πίνουν καφέ από φόβο ότι θα εμπόδιζε την πλήρη ανάπτυξη των οστών τους.

Ωστόσο, η μείωση της απορρόφησης ασβεστίου που σχετίζεται με την πρόσληψη καφεΐνης είναι τόσο μικρή που μπορεί να αντισταθμιστεί προσθέτοντας 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα σε κάθε φλιτζάνι καφέ (180 ml) που πίνουν.

Αυτός είναι πιθανός ο λόγος για τον οποίο η κατανάλωση καφέ δεν συνδέεται με καθυστερημένη ανάπτυξη.

Η καφεΐνη στον καφέ μπορεί να μειώσει ελαφρώς την απορρόφηση του ασβεστίου, η οποία μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των οστών στους εφήβους. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν την ανάπτυξη και το ύψος με την κατανάλωση καφέ.

καφές