Οι άνθρωποι που κοιμούνται με τη δεξιά πλευρά αισθάνονται πιο εξαντλημένοι το πρωί, σύμφωνα με έρευνα

Σύμφωνα με έρευνα,  όσοι κοιμούνται στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού ξυπνούν νιώθοντας πιο εξαντλημένοι το πρωί, σε σύγκριση με τους snoozers στην αριστερή πλευρά.  

Μερικοί άνθρωποι σηκώνονται από το κρεβάτι έτοιμοι για την επόμενη μέρα, ενώ άλλοι παλεύουν να νιώσουν σε εγρήγορση το πρωί – αλλά ξέρατε ότι μπορεί να φταίει η πλευρά στην οποία κοιμάστε;

Η έρευνα του British Wool σε 1.500 άτομα διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι Βρετανοί ξυπνούν τουλάχιστον τρεις φορές τη νύχτα, με το 48% να δυσκολεύεται να σβήσει λόγω ανησυχιών για τα χρήματα και την εργασία.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού αισθάνονται πιο δυσάρεστα το πρωί σε σύγκριση με όσους κοιμούνται στην αριστερή πλευρά.

Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται με τη δεξιά πλευρά αρχικά βρίσκουν ευκολότερο να αποκοιμηθούν, είναι πιο πιθανό να ξυπνήσουν νιώθοντας εξαντλημένοι.

Επίσης, είναι λιγότερο πιθανό να είναι θετικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας, με μόνο το 38%  να λέει ότι έχει καλή αίσθηση του χιούμορ σε σύγκριση με τους αυτούς που κοιμούνται στην αριστερή πλευρά.

Εν τω μεταξύ, το 60%  των ερωτηθέντων με τη δεξιά πλευρά ισχυρίζονται ότι είναι άνθρωποι «μισογεμάτο το ποτήρι», σε σύγκριση με το 66% όσων κοιμούνται στην αριστερή πλευρά.

Σχεδόν το 50%  όλων των συμμετεχόντων αισθάνονται ζέστη και ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας , αλλά αυτό ήταν πιο πιθανό να ενοχλεί όσους κοιμούνται στη δεξιά πλευρά (48% και 40%  αντίστοιχα).

Ωστόσο, τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι από εμάς αγωνιζόμαστε να κοιμηθούμε ικανοποιητικά, ακόμα κι αν κοιμάστε στην αριστερή πλευρά.