Οι θάνατοι, που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, μπορούν να αποφευχθούν

Σύμφωνα με το Αμερικανικό CDC οι περισσότεροι θάνατοι, που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, μπορούν να αποφευχθούν. Οι ερευνητές διασαφήνισαν και το πότε είναι πιο πιθανό να συμβούν αυτοί οι θάνατοι.

Όπως διαπιστώθηκε, το ένα τρίτο αυτών των θανάτων, συχνά από καρδιακές παθήσεις ή από εγκεφαλικά επεισόδια, συμβαίνει από μία εβδομάδα έως ένα έτος μετά τη γέννηση. Το άλλο ένα τρίτο συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και το άλλο ένα τρίτο στη γέννα ή την εβδομάδα που ακολουθεί.

“Η εξασφάλιση ποιοτικής φροντίδας για τις μητέρες, καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και μετά τον τοκετό, θα πρέπει να είναι μεταξύ των υψηλότερων προτεραιοτήτων μας”, δήλωσε ο διευθυντής του CDC Robert Redfield.

Οι περισσότεροι από τους θανάτους, που σημειώθηκαν μεταξύ μιας εβδομάδας και ενός έτους μετά τη γέννα, προκλήθηκαν από εξασθενημένους μυς της καρδιάς, ενώ η σοβαρή αιμορραγία, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η μόλυνση προκάλεσαν τους περισσότερους θανάτους την εβδομάδα μετά τη γέννα.

Οι περισσότερες γυναίκες, που πέθαναν κατά τη γέννα, αντιμετώπισαν επείγουσες καταστάσεις, όπως η σοβαρή αιμορραγία και η κυκλοφορία του αμνιακού υγρού στο αίμα.

Οι ερευνητές του CDC διαπίστωσαν ότι οι θάνατοι, που σχετίζονταν με την εγκυμοσύνη, μπορούσαν σε μεγάλο βαθμό να αποτραπούν με την κατάλληλη πρόσβαση στην περίθαλψη, με τις σωστές και έγκαιρες διαγνώσεις και με την αναγνώριση κάποιων προειδοποιητικών σημαδιών.

Πάντως και σε αυτήν την περίπτωση πιο συχνά πεθαίνουν οι έγχρωμες γυναίκες – έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από προβλήματα, που ενσκύπτουν στην εγκυμοσύνη από ό, τι οι λευκές γυναίκες.

 

εγκυμοσύνη