Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κάνετε κάποια σημαντικά καθημερινά πράγματα ;

Εάν πρόκειται να κάνετε κάτι, κάντε το σωστά — ή τουλάχιστον κάντε το την κατάλληλη στιγμή. Μερικές ιδέες,  μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη ώρα ή ημέρα για να κάνετε κάποια πράγματα.

Ζυγιστείτε

Μία φορά την εβδομάδα τις Τετάρτες θα σας δώσει τις καλύτερες πληροφορίες και τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Οι άνθρωποι συνήθως τρώνε περισσότερο τα Σαββατοκύριακα και το καίνε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Έτσι, οι μελέτες λένε ότι το να πατήσετε στη ζυγαριά στα μέσα της εβδομάδας – οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αρκεί να είστε συνεπείς με αυτό – είναι πολύ πιθανό να σας δώσει μια αληθινή εικόνα του τι συμβαίνει.

Υπνάκο

Εάν το χρειάζεστε πραγματικά, η καλύτερη ώρα είναι μεταξύ 14.00 και 3.00 μ.μ. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας αρχίζουν να πέφτουν μετά το μεσημεριανό γεύμα και είναι αρκετά νωρίς ώστε να μην χαλάσει την ώρα του ύπνου σας. Μην το παρακάνετε όμως — 20 λεπτά είναι αρκετά για να σας κάνουν πιο εγρήγορση και να σας φτιάξουν τη διάθεση.

Λύνω προβλήματα

Είστε καλύτεροι σε αυτό όταν η ενέργειά σας έχει πέσει λίγο — όταν δεν είστε online σε υπολογιστή ή κινητό  Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το μυαλό σας είναι πιο ελεύθερο και πιο ανοιχτό σε νέους τρόπους να βλέπεις τα πράγματα όταν είσαι πιο χαλαρός.

Μάθε κάτι καινούργιο

Πριν από έναν καλό βραδινό ύπνο οι πληροφορίες και οι δεξιότητες είναι πιο πιθανό να κολλήσουν στον εγκέφαλό σας!  Το πόσο και πόσο καλά κοιμάστε έχει μεγάλη επίδραση στη μάθηση και τη μνήμη, επομένως τα ολονύχτια δεν είναι πραγματικά καλή ιδέα για πολλούς λόγους.

Κάνε ένα διάλειμμα

Περίπου μία ώρα μετά την εργάσιμη ημέρα, σύμφωνα με μια μελέτη για το πώς οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας 8 ωρών. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την εστίαση και την ενέργειά σας είναι να κάνετε ένα διάλειμμα 15 λεπτών μια ώρα μετά την έναρξη και ένα άλλο μια ώρα πριν το διακόψετε. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα γεύμα 30 λεπτών στη μέση.

Συνέντευξη για δουλειά

Το νωρίς το πρωί είναι ιδανικό — ένας δ/ντής που κάνει συνέντευξη που του άρεσαν τα τρία πρώτα άτομα με τα οποία μίλησαν είναι πιθανό να είναι προκατειλημμένος εναντίον του τέταρτου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι πιστεύουν ότι πρέπει να δουν έναν υποψήφιο που δεν πληροί τα προσόντα μέχρι εκείνο το σημείο ή μπορεί να έχουν πετύχει τον καθημερινό τους στόχο να περάσουν στον επόμενο γύρο.

Ανταγωνίζομαι

Εξαρτάται από το αν είστε ξενύχτης ή πρωϊνός τύπος. Σε μια μελέτη, οι αθλητές που ξενυχτούσαν ήταν 26% χειρότεροι νωρίς το πρωί από ό,τι στο μέγιστο των επιπέδων τους αργότερα μέσα στην ημέρα. Ίσως θελήσετε να το λάβετε υπόψη όταν προγραμματίζετε το επόμενο ραντεβού τένις με τον αντίπαλό σας;  

Κοιμάστε αργά

Ποτέ. Ίσως αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να ακούσετε. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να έχετε καλό ύπνο μακροπρόθεσμα είναι να διατηρείτε ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου. Αυτό σημαίνει να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμα κι αν είχατε αργά τη νύχτα — και, ναι, αυτό περιλαμβάνει και τα Σαββατοκύριακα. 

Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς

Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο — η δύναμη της θέλησής σας φθείρεται καθώς περνά η μέρα και αυτό μπορεί να χαλαρώσει λίγο την ηθική σας. Καλό είναι να μην αναβάλλετε μια σκληρή συζήτηση για αργότερα μέσα στην ημέρα, εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα την πετύχετε.   

Βάλτε αντηλιακό

Περίπου 15 λεπτά πριν βγείτε σε εξωτερικούς χώρους — τόσος χρόνος χρειάζεται το δέρμα σας για να το πάρει μέσα. Μετά από αυτό, πρέπει να το εφαρμόζετε ξανά κάθε 2 ώρες — νωρίτερα εάν κολυμπήσετε ή κάνετε κάτι που σας κάνει να ιδρώνετε.

Ασκηση

Πρωί — είναι πιο πιθανό να το τηρήσετε αν σκοπεύετε να ασκηθείτε νωρίς και η νυχτερινή άσκηση μπορεί να είναι κακή για τον ύπνο σας. Καλύτερα όμως να ασκείσαι αργά παρά καθόλου.

Χειρουργείο

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι είναι καλύτερα να κάνετε χειρουργική επέμβαση το πρωί, σε σύγκριση με το απόγευμα, αλλά η έρευνα λέει ότι μάλλον δεν υπάρχει διαφορά. Κάντε λοιπόν ό,τι λειτουργεί για εσάς και το γιατρό σας και μην ιδρώνετε την ώρα έναρξης.

Φάρμακα για το άσθμα

Τα εισπνεόμενα στεροειδή, που χρησιμοποιούνται τακτικά για τον έλεγχο του άσθματος, μπορεί να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα μεταξύ 3 μ.μ. και 5:30 μ.μ. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι να τα παίρνετε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Πάντα να ελέγχετε με το γιατρό σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στον τρόπο λήψης των φαρμάκων.