Πώς μπορεί να σας βοηθήσει ο καθαριστής αέρα αν έχετε ΧΑΠ

Ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητος για όλους, αλλά ειδικά για τα άτομα με ΧΑΠ. Αλλεργιογόνα όπως η γύρη και οι ρύποι στον αέρα μπορούν να ερεθίσουν τους πνεύμονές σας και να οδηγήσουν σε περισσότερες εξάρσεις συμπτωμάτων.

Ο αέρας στο σπίτι ή στο γραφείο σας μπορεί να φαίνεται αρκετά καθαρός. Αλλά αυτό που δεν μπορείτε να δείτε μπορεί να σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα.  Μικροσκοπικά σωματίδια ρύπων όπως ο καπνός, το ραδόνιο και άλλες χημικές ουσίες μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι σας από ανοιχτές πόρτες και παράθυρα καθώς και από το σύστημα εξαερισμού σας.

Υπάρχουν επίσης ρύποι εσωτερικών χώρων που προέρχονται από προϊόντα καθαρισμού, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του σπιτιού σας, αλλεργιογόνα όπως ακάρεα σκόνης και μούχλα και οικιακές συσκευές.

Ο συνδυασμός αυτών των πηγών είναι ο λόγος για τον οποίο η συγκέντρωση των ρύπων εσωτερικών χώρων είναι δύο έως πέντε φορές υψηλότερη από εκείνες των εξωτερικών ρύπων, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Ένας τρόπος για να καθαρίσετε τον αέρα στο σπίτι σας είναι χρησιμοποιώντας έναν καθαριστή αέρα. Αυτή η αυτόνομη συσκευή απολυμαίνει τον αέρα και αφαιρεί λεπτά σωματίδια όπως ρύπους και αλλεργιογόνα.

Οι καθαριστές αέρα βοηθούν τη ΧΑΠ;

Οι καθαριστές φιλτράρουν τον αέρα σε ένα δωμάτιο.   Ένας καθαριστής αέρα μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τον αέρα του σπιτιού σας από αλλεργιογόνα και ρύπους. Το αν θα βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων της ΧΑΠ είναι ακόμα αβέβαιο. Δεν έχει γίνει πολλή έρευνα. Τα αποτελέσματα των μελετών που υπάρχουν ήταν ασυνεπή. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι η μείωση των σωματιδίων και των αλλεργιογόνων στον αέρα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα των πνευμόνων.

Για παράδειγμα, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι τα καθαριστικά αέρα που δεσμεύουν μεγάλες ποσότητες αλλεργιογόνων και σωματιδίων σκόνης βελτιώνουν τη λειτουργία των πνευμόνων σε άτομα με άσθμα.

Οφέλη από τη χρήση ενός καθαριστή αέρα

Η χρήση ενός καθαριστή αέρα μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι σας, ώστε να αναπνέετε λιγότερα σωματίδια που θα μπορούσαν να ερεθίσουν τους πνεύμονές σας.

Ο καθαρότερος αέρας των εσωτερικών χώρων μπορεί επίσης να βοηθήσει την καρδιά σας.

 

 

ΧΑΠκαθαριστής αέρα